Concursul Hai LA TEATRU şi-a desemnat cîştigătorii

Miercuri,  26 mai 2010,  la  Ipoteşti,  în sala de festivităţi  a comunei,  s-a desfăşurat concursul  "Poftiţi la teatru!", concurs care s-a adresat  preşcolarilor şi elevilor din ciclul primar şi gimnazial.  Proiectul a urmărit sensibilizarea copilului faţă de teatru, muzică, artă decorativă şi design.

poza
Concursul Hai LA TEATRU şi-a desemnat cîştigătorii

La concurs au participat  25  de şcoli  din întreg judeţul,  începînd cu cei mici de la grădiniţă pînă la clasa a VIII-a.

Ziua concursului a fost un adevărat maraton. Juriul şi spectatorii  au vizionat 32 de piese diverse, începînd cu scenete, parodii, monologuri, dramatizări pînă la creaţii proprii.

Plăcerea de a interpreta în faţa publicului a fost apreciată de un juriu din care au făcut parte două personatităţi  ale culturii sucevene:  doamna Brînduşa Dăscălescu - preşedinta Companiei Teatrale Bucovina , domnul George Ostafi-Ost -artist plastic, reprezentantul Compexului Muzeal Bucovina, profesori ai Şcolii Ipoteşti  şi eleva  Liceului Petru Rareş,  Reguş Emima.

În urma deliberării, Trofeul "Poftiţi La Teatru" a fost acordat  Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 2 Bogdăneşti care a încîntat juriul şi spectatorii cu piesa  "Soacra cu trei nurori", îndrumător  înv. Costân Ion.

Premiul I a fost obţinut, la preşcolari, de G.P.N. Păltinoasa, cu piesa  "Pielea de măgar",  îndrumători  ed. Carpiuc Angela şi ed. Carpiuc Valerica, la primar, de Şcoala cu clasele I-VIII "Vasile Tomegea", Boroaia, cu piesa "Iedul cu trei capre" îndrumător înv. Onisie Niculina, iar la gimnaziu de Şcoala cu clasele I-VIII Plopeni, cu sceneta "O lecţie de viaţă", îndrumător prof. Zettel Nicoleta.

Apreciaţi au fost şi preşcolarii de la G.P.P."Sfîntul Ioan cel Nou" Suceava, elevii de la Şcoala cu clasele I-IV Tişăuti şi elevii de la Şcoala cu clasele I-VIII "Vasile Tomegea", Boroaia, care au obţinut premiul II.

S-au bucurat de rezultatele muncii lor şi Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 10 Suceava, Şcoala cu clasele I-VIII  Nr. 3"Mihai Eminescu", Rădăuţi care au ocupat locul III.

Juriul a mai acordat şi multe premii speciale. Diploma pentru cea mai bună interpretare feminină a fost înmînată elevei Delia Pătrăuceanu,de la Şcoala cu clasele I-VIII Plopeni, iar pentru cea mai bună interpretare masculină preşcolarului de la  G.P.N. Păltinoasa.

Şcoala Ipoteşti, gazda acestui eveniment, s-a bucurat, la această primă ediţie, de o fructuoasă colaborare cu unităţile şcolare din judeţ şi speră ca la ediţiile ulterioare să participe şi şcoli din judeţele vecine.

16:48
duminica, 30 mai 2010

Taguri

copii, scoala, teatru

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere