USL s-a reunit la Suceava cu prilejul vizitei lui Victor Ponta

Uniunea Social Liberală, formată din PSD și PNL, s-a reunit astăzi, 15 August 2011, la Suceava, în prezența președintelui PSD Victor Ponta.

Evenimentul a avut loc în sala mică a Casei de Cultură, începând cu ora 15:00, la scurt timp după ce reprezentați ai USL împreună cu Victor Ponta au participat la slujba de la hramul Mănăstirii Putna.

La reuniune au luat cuvântul liderii suceveni ai celor două partide din alianță, precum și alți membri de seamă ai PSD sau PNL. Întâlnirea a culminat cu un discurs al lui Victor Ponta, unde acesta a comentat în primă instanță evenimentul neplăcut din timpul slujbei de la Putna, unde cineva a fost pus să-i facă publicitate politică lui Gheorghe Flutur. Acest gest a fost calificat de Victor Ponta drept „inadmisibil, un gest ce trebuie reclamat.”

Discursul a continuat, șarjându-se pe faptele ilegale și imorale făcute de către Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, fiind numit „ciocoi portocaliu”, Ponta declarând că din 2012 Gheorghe Flutur va fi deținutul numărul 1 al PD-L, fiind tras la răspundere pentru toate faptele ilicite pe care acesta le-a făcut cât timp puterea a fost de partea sa. Ponta a făcut această afirmație, mizând pe faptul că atunci când PD-L va pleca de la putere, Gheorghe Flutur nu va mai beneficia de suportul primului ministru: „Credeţi că DNA Suceava are voie să finalizeze cu Flutur cât timp conduce Morar DNA? Viitorul premier nu îl va mai ajuta pe Flutur să îşi rezolve dosarele,” a declarat Victor Ponta.

Un alt punct de interes major a fost momentul când Victor Ponta a îndemnat cetățenii, alegătorii, să accepte mita electorală oferită de pedeliști, însă să pună ștampila pe candidații USL. Președintele PSD a motivat acest gest spunând că „oricum această mită este din bani publici. Nici Flutur şi nici Pinalti nu dau cadouri electorale din buzunarul lor. Nu sunt filantropi. Ei dau cadouri din banii luaţi de la oameni.”

De asemenea, Victor Ponta a declarat că acum este în cele mai bune relații cu co-președintele alianței USL, Crin Antonescu, și a îndemnat pe cei din Suceava să realizeze că bătălia electorală va fi cruntă și vor putea câștiga decât dacă rămân uniți, dacă elimină trădătorii și dacă lasă deoparte orice orgoliu sau pretenție personală la funcții sau carieră.

20:03
luni, 15 august 2011
Autor
Andrei Jităreanu
Gazduit de Administrare Servere