Sanda-Maria Ardeleanu: “Tratatul de la Lisabona ne obliga la o atitudine reformatoare activa”

Deputatul PD-L Suceava, Sanda- Maria Ardeleanu, a intervenit marti, 10 noiembrie, in Sedinta plenului Camerei Deputatilor, prezentand punctul de vedere al Grupului Parlamentar al PD-L din Camera deputatilor, privind progresele realizate de Romania in contextul procesului de reformare a institutiilor europene.

Din informatiile prezentate intr-un comunicat de presa, in cadrul sedintei “au fost prezentate principalele demersuri iniţiate în procesul de modernizare a statului român. Aici se înscriu legile privind educaţia naţională, sistemul de salarizare, sistemul de pensii, Codurile Civil şi Penal. De asemenea, doamna deputat a expus progresele înregistrate de România la nivelul sistemului de învăţământ universitar printre care recunoaşterea calificărilor universitare obţinute în spaţiul universitar din România şi liberalizarea pieţei forţei de muncă în spaţiul european.”

 

De asemenea, Sanda-Maria Ardeleanu a mai sustinut ca „Metamorfozarea Europei, prin procesul de globalizare, perspectiva intrării în vigoare a Tratatului de la Lisabona ne obligă la o atitudine reformatoare activă”, precizand ca  „schimbările climatice, supravegherea eficientă a pieţelor financiare sunt probleme cu impact major asupra întregii vieţi economice şi sociale şi asupra cărora, România trebuie să adopte măsuri corecte şi în spiritul politicilor şi strategiilor europene”.

 

Deputatul PD-L, Sandra-Maria Ardeleanu, a incheiat, mentionand ca „este necesara adoptarea unei atitudini active pentru stabilirea strategiilor comune europene si pentru intarirea  relatiilor inter-parlamentare. Aceasta prevedere este sustinuta si de Tratatul de la Lisabona, prin care rolul parlamentelor nationale va creste.”



11:31
miercuri, 11 noiembrie 2009
Autor
Cristina Ursachi
  • Dan Cusnir: Parcul Șipote nu este parcul primarului, al viceprimarului sau al unui grup cu interese în zonă.
  • AUR se declară împotriva obligativității vaccinării
  • Ioan Stan: PSD se vede nevoit să denunțe abuzul inimaginabil al guvernului Cîțu
  • Dan Acibotarita: Prea mulți copii, tineri suferă din cauza accidentelor rutiere
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere