PSD vrea unitate pentru aderarea la spaţiul Schengen

Preşedintele ţării este acuzat de liderul PSD Suceava că ratează cu zâmbetul pe buze aderarea României la spaţiul Schengen, singura ţintă a lui Traian Băsescu pe plan extern.

Cătălin Nechifor crede că pentru aderarea României la spaţiul Schengen este nevoie de un suport de stat parlamentar de interese politice la nivel european. Nechifor le solicită PNL şi PDL să facă lobby în grupurile ALDE şi PPE din Parlamentul European pentru a găsi susţinere în blocul european, astfel încât România să nu rateze aderarea la spaţiul Schengen.

"Va fi o palmă urîtă pentru România, o piedică importantă pentru dezvoltarea noastră în viitor, şi nu cred că putem să acceptăm să pierdem această oportunitate şi să oprim România din drumul european", a declarat Cătălin Nechifor.

Şeful PSD Suceava a dat asigurări că socialiştii europeni din Parlamentul European au fost alături de România, uneori luînd decizii pozitive pentru ţara noastră.

"În 2004, PSD şi-a încheiat ţintele de stat pe care li le asumase: integrarea în NATO, finalizarea negocierilor de aderare la UE, statutul de economie de piaţă funcţională, un acord de tip stand by cu FMI, anulat în perioada 2005-2006, în guvernarea girată de Traian Băsescu", detaliază Cătălin Nechifor, evidenţiind faptul că mandatul PSD din 2002-2004 a atins toate ţintele majore asumate de statul român dar actualul mandat al Traian Băsescu ratează cu zîmbetul pe buze singura ţintă de ţară: aderarea la spaţiul Schengen.

Cătălin Nechifor consideră că Traian Băsescu este principalul responsabil de politica externă, iar aderarea la Schengen, este o ţintă externă pe care Băsescu o ratează în colaborare cu guvernul condus de Emil Boc.   

14:19
luni, 15 noiembrie 2010

Taguri

Catalin Nechifor, PSD, Parlamentul European, Romania, Traian Basescu, aderare, lobby, schengen

Autor
Bogdan Popescu
  • Filiala Municipală PLUS Suceava s-a infiintat
  • Eugen Bejinariu: Coaliția de dreapta-stânga și România austeră
  • Ioan Stan prezinta principalele amendamente propuse de PSD Suceava
  • Dan Acibotarita:"Comuna Brodina a devenit celebră pe rețelele de socializare"
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere