PSD: România, la un pas de incapacitate de plată

Cătălin Nechifor a anunţat că trăim un moment extrem de periculos care ar putea să ne coste extrem de mult dacă nu reuşim să luăm soluţii şi măsuri cât de repede cu putinţă. El a amintit de declaraţiile şefului FMI care a comunicat că România este pe marginea prăpastiei alături de Grecia, Letonia şi Irlanda.

"Anul 2010 se dovedeşte a fi cel mai prost an de când guvernul Boc guvernează alături de UNPR şi UDMR. Dacă ne uităm şi în indicatorii internaţionali, observăm că în acest moment, aşa cum anunţa şeful FMI, România este la un pas de incapacitate de plată, ipostază care a avut loc acum 11 ani, pe vremea guvernării CDR. Asistăm la o întoarcere în trecut cu 11 ani. Pe lângă sfera bugetară a României, nu avem altă soluţie decît să constatăm că Guvernul nu numai că nu a luat măsuri de austeritate, dar a făcut greşeli grave şi în zona economică", a declarat Cătălin Nechifor.

Un raport al Băncii Mondiale arată că România ocupă ultimul loc din Europa în uşurinţa plăţii de impozite de către mediul privat către stat.

"România se clasează pe locul 151 din 183 într-un clasament mondial. Mediul de afaceri şi IMM-urile pierd circa 220 de ore pentru a prezenta documente solicitate de către stat pentru impozitare", menţionează social-democratul sucevean.

Pentru uşurarea povarei din mediul privat, PSD propune ca soluţie implementarea unei legi de control unic care are ca obiectiv principal evitarea hărţuirii mediului de afaceri româneşti, dar şi a suprapunerii de controale din partea organisme ale statului.

"Într-un an fiscal, orice agent economic va putea să aibă un singur tip de control anual. Cu ocazia acestui control fiind verificată relaţia firmei cu statul", enunţă Nechifor. PSD şi-a propus pentru guvernarea următoare să elimine obligaţia plăţii de contribuţii sociale pentru persoanele care au drepturi de autori şi reducerea cu 50% a taxelor parafiscale.

13:26
joi, 25 noiembrie 2010

Taguri

Catalin Nechifor, FMI, PSD, economie, impozite, incapacitate, plata

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere