PSD: Congresul UDMR poate transforma viitorul politic al României

Cătălin Nechifor, liderul PSD Suceava, a adresat joi un mesaj politic congresului UDMR ce urmează să fie organizat în perioada 26-27 februarie.

„Mesajul politic al PSD Suceava către congresul UDMR şi către minorităţile naţionale este un mesaj de solidaritate, coeziune în activitatea parlamentară şi în încercarea de a obţine un proiect politic comun, un proiect care să aibă în vedere aceste noţiuni precum solidaritatea, şi care să conţină măsuri active pentru toţi cei care trăiesc în România”, a spus joi Cătălin Nechifor, preşedintele PSD Suceava.

El a subliniat faptul că atât maghiarii, cât şi reprezentanţii celorlalte minorităţi au aceleaşi tipuri de probleme care vizează viaţa de zi cu zi, referindu-se la stabilitatea lor şi la parcursul pe care îl aşteaptă de la viaţa în România. Nechifor a subliniat faptul că minorităţile au nevoie de soluţii comune.

„Credem că acest eveniment important pentru viaţa internă a UDMR poate transforma şi viitorul politic al României. Dacă UDMR girează în continuare politica catastrofală a guvernului Boc, rămân asociaţi cu această imagine. Orice fel de colaborare cu PDL nu poate exista. Am simţit-o şi noi, au simţit-o şi cei de la PNL. Au simţit-o aproape toţi care au fost într-o perioadă sau alta alături de Partidul Democrat, indiferent cum s-a chemat în trecut” a declarat Nechifor.

Deputatul sucevean a făcut referire la modelul de convieţuire între minorităţi şi români de la Suceava, evidenţiind că PSD a fost promotorul unei diversităţi a opiniilor, a susţinut constant dreptul minorităţilor de a fi reprezentate în Parlamentul României iar Suceava se poate lăuda cu un număr foarte mare de parlamentari, în afară de cei de la PSD, PDL şi PNL.

„Suceava este un judeţ în care toleranţa, coabitarea, coexistenţa sunt noţiuni care funcţionează de sute de ani, un judeţ în care au trăit în bună pace şi înţelegere etnii diverse. Minorităţile au demonstrat în trecut că se pot înţelege, pot merge pe acelaşi drum şi că pot să aibă interese comune.”

În final, Cătălin Nechifor a declarat următoarele: „sper că vor încerca şi de acum înainte să găsească metode prin care politica lor care reprezintă minorităţile să fie o politică conglomerată într-un act politic important, iar acest proiect politic îl văd alături de PNL, de PSD şi PC. Sper ca decizia pe care UDMR o va lua la congres să fie bună pentru toţi românii, indiferent dacă sunt minoritari”.

13:31
joi, 24 februarie 2011
Autor
Bogdan Popescu
  • Ioan Stan: PSD se vede nevoit să denunțe abuzul inimaginabil al guvernului Cîțu
  • Dan Acibotarita: Prea mulți copii, tineri suferă din cauza accidentelor rutiere
  • George Soldan:Județul Suceava, sărit din schema de finanțare pentru 2021 de Guvernul Cîțu. Bugetul de stat dovedește minciunile liberale
  • Filiala Municipală PLUS Suceava s-a infiintat
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere