PSD cere retragerea mash-urilor cu Băsescu ce invită la referendum

Organizaţia PSD Suceava cere Autorităţii Electorale Permanente (AEP) să se autosesizeze în legătura cu mash-urile în care apare candidatul la alegerile prezidenţiale Traian Băsescu alături de inscripţia "referendum" şi să dispună retragerea lor pe motiv că actualul şef al statului îşi face campanie pe bani publici.

poza
PSD cere retragerea mash-urilor cu Băsescu ce invită la referendum

"Cred că organele abilitate trebuie să se sesizeze cu privire la provenienţa banilor, la faptul că Traian Băsescu îşi face campanie electorală pe bani publici. Cer celor care se ocupă de respectarea legii să ia toate măsurile pentru ca aceste mash-uri să fie date jos. Nu avem nimic împotriva cuvântului "referendum", ci împotriva celui care se află pe mash-uri, în sensul că se cheltuie bani din banii publici, lucru nefiresc", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al PSD, Verginel Iordache.


Totodată, el a spus că PSD a sesizat poliţia cu privire la distrugerea unor materiale electorale ce aparţin candidatului social-democrat la Preşedinţia României, Mircea Geoană.


Iordache a precizat că este vorba despre un cort de campanie din faţa sediului PSD din cartierul Burdujeni, amplasat cu respectarea prevederilor legale, având certificat de urbanism şi autorizaţie de construire, şi de afişajul electoral din Cornu Luncii, Negostina, Dărmăneşti, Cacica, dar şi Rădăuţi, acolo "unde arhicunoscutul primar al cărui nume (n.r. - Aurel Olărean) nici măcar nu pot să-l mai rostesc nu a avut bunăvoinţa să respecte legea şi să dea certificat de urbanism pentru montarea de bannere şi de corturi electorale".



Iordache speră că poliţia îşi va face datoria şi va găsi vinovaţii de această dată, nu ca la precedentele alegeri când, la sesizările PSD Suceava, s-au primit răspunsuri de genul ""făptuitorii sunt iresponsabili sau sunt alienaţi mintal"".



Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava este convins că în spatele acestor acţiuni de distrugere a materialelor electorale ale lui Mircea Geoană se află PD-L care, în opinia sa, are un comportament "iresponsabil, neomenesc, demn de feudalism".

"Consider în acest moment că aceia care conduc azi PD-L, în frunte cu nepreţuitul Gheorghe Flutur, calcă pe urmele unor oameni care au avut de a face cu dictatura. Acelaşi comportament iresponsabil îl au PD-L-iştii de la Suceava, la fel ca şi mentorul lor Traian Băsescu.

 

Le amintesc tuturor că Traian Băsescu este un produs pe care scrie cu litere mari "expirat" şi îi invit pe oamenii de bună credinţă care doresc ca în România să se reinstaureze normalitatea să vină alături de Mircea Geoană. Am semnale că sunt oameni care au fost odată susţinători ai Alianţei DA şi acum vin alături de PSD şi Mircea Geoana", a spus Iordache.

 

AGERPRES/(Silvia Marcu)



19:14
luni, 26 octombrie 2009
Autor
Dan Maxim
Gazduit de Administrare Servere