Pesediştii cer Primăriei să nu mărească plata la căldură

Preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, îi solicită în mod public primarului Ion Lungu să organizeze o şedinţă extraordinară a Consiliului Local în vederea discutării problematicii Termica. El a mai făcut un apel Primăriei în a nu majora plata căldurii la iarnă, aşa cum solicita Termica.

Social-democraţii nu vor majorarea gigacaloriei la iarnă. Ei i-au solicitat primarului Sucevei, Ion Lungu, să nu majoreze plata "şi-aşa peste limita buzunarelor sucevenilor". Ovidiu Donţu a declarat luni într-o conferinţă de presă că de aproape o jumătate de an, Primăria anunţa o şedinţă extraordinară pentru discutarea termoficării în Suceava, şedinţă care nici pînă în acest moment nu a avut loc.

 

PSD a propus spre adoptare un set de principii care ar putea ajuta la rezolvarea problemelor termoficării sucevene. În primul rînd ei consideră că este nevoie de implicarea autorităţilor, considerînd că sucevenii nu trebuie să plătească nici un ban în plus faţă de preţul stabilit anul trecut. Mai mult, Ovidiu Donţu îi sugerează preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, să facă lobby la Ministerul Economiei pentru preluarea taxelor în vederea asigurării cantităţii de cărbune necesare termoficării pe perioada iernii 2010-2011.

 

Un al doilea principiu promovat de PSD îl reprezintă echitatea. Ovidiu Donţu are în vedere transferul de bani care este făcut de Primărie de la o categorie de contribuabili la alta pentru asigurarea bugetului.

 

"Taxa de solidaritate pentru Termica ar trebui să devină taxa de solidaritate pentru suceveni prin preluarea costurilor suplimentare de către Primărie", a declarat Ovidiu Donţu. 

 

Social-democraţii propun ca principiu subvenţionarea procentuală în funcţie de membrii familiei. "Primăria trebuie să intervină pentru ca persoanele care plătesc în sistem pauşal să beneficieze de un suport financiar."

 

Ultimul principiu  enunţat de Ovidiu Donţu îl constituie transparenţa deciziilor. Potrivit acestuia, Primăria ar trebui să iasă din amatorism prin preluarea problemelor de la Termica.



12:44
luni, 06 septembrie 2010
Autor
Bogdan Popescu
  • Filiala Municipală PLUS Suceava s-a infiintat
  • Eugen Bejinariu: Coaliția de dreapta-stânga și România austeră
  • Ioan Stan prezinta principalele amendamente propuse de PSD Suceava
  • Dan Acibotarita:"Comuna Brodina a devenit celebră pe rețelele de socializare"
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere