Adio, dar rămân cu tine …

Deputatul PSD Cătălin Nechifor se arata convins nu demult că alianţa dintre PD-L şi PSD va mai dăinui doar 5 luni până la alegerile prezidenţiale din toamnă, când această „ monstruoasă coaliţie” se va destrăma.

poza
Adio, dar rămân cu tine …

Şi asta, şi aici e bine de ţinut minte, se va întâmpla numai şi numai dacă Traian Băsescu pierde alegerile, pentru că dacă nu le va pierde, social-democraţii vor nevoiţi să aprobe şi să practice politica: Adio, dar rămân cu tine! Acesta, bazându-se strict pe rezultatele obţinute anul trecut de PSD, crede că acest partid are şanse mari la alegerile din această toamnă. „Avem un gir pe care 34 la sută dintre români l-au dat în toamna anului trecut pentru PSD.

Oamenii care ne-au votat atunci aşteaptă ca noi să luăm în continuare măsuri de stânga. Dacă plecăm din Guvern, ne vom trezi cu impozit forfetar mărit, cu TVA mărit, cu foarte multe măsuri de dreapta. Ar fi o situaţie catastrofală ca noi să plecăm din Guvern. Mai avem cinci luni în care vom suporta cu stoicism acest tip de colaborare cu PD-L. După alegerile prezidenţiale, suntem siguri că PSD va avea un cuvânt mult mai important de spus în cadrul Guvernului, aşa încât politicile de stânga să fie duse mult mai aproape de cetăţeni”, a declarat Nechifor.

Acesta l-a acuzat pe Traian Băsescu ca principalul vinovat pentru certurile din coaliţiei de guvernare, mai ales că ultimul are experienţa din cadrul CDR l-a dezmembrat guverne. Totuşi, personal cred că indiferent de rezultatele din toamnă, această coaliţie va supravieţui. În primul rând datorită intereselor economice. Posturile se împart la 2 şi nu la 4 ca în 2004, iar interesele nu prea cunosc nici culoare politică, nici frică de şeful de partid sau de alegător.



17:55
marti, 23 iunie 2009
Autor
Tim Tim
Gazduit de Administrare Servere