2.000 de oameni adunaţi la mitingul PSD - FOTO

Două mii de simpatizanţi şi membri PSD s-au adunat sîmbătă dimineaţă pentru a protesta împotriva măsurilor de austeritate şi a guvernului Boc. Protestatarii au venit cu găleţi portocalii pe care le-au aruncat la intrarea Prefecturii şi cartonaşe roşii, pentru a "penaliza" măsurile Guvernului.

Cu mic, cu mare, protestatarii au pornit de la Casa de Cultură a Sindicatelor de pe la ora 09.30, punctul de oprire fiind Palatul Administrativ.

"Ne-aţi ciuruit buzunarele!", "Interzis la dreapta!", "Noi avem preşedinte beţivan şi care minte!", "Luaţi-vă găleţile înapoi!", " Flutur împarţi cu Iordăchel banii furaţi de la Casa de Sănătate?" sunt doar cîteva din lozincile scrise pe pancartele manifestanţilor. Pe lîngă pancarte, protestatarii au avut şi cartonaşe roşii pe care le-au folosit pentru a "penaliza" măsurile guvernului. Pe partea din spate a cartonaşelor era inscripţionat următorul mesaj:

Eşti mulţumit că îţi taie pensia? Eşti mulţumit că îţi taie salariul? Trăieşt bine? Dacă DA, stai acasă!!! Dacă NU, vino sîmbătă, 12 iunie 2010, de la ora 10, în faţa Prefecturii şi dă-i cartonaşul roşu pe verso lui Băsescu şi guvernului BOC!!!

Pe lîngă cartonaşe, manifestanţii au înşiruit în primă fază zeci de găleţi din campania electorală PD-L pe care ulterior le-au aruncat în faţa Prefecturii. Cei care au dat startul acestei acţiuni au fost chiar liderii PSD. Cătălin Nechifor a declarat că românii nu mai au nevoie de ele şi le dau înapoi.

În discursul său, Cătălin Nechifor a folosit aceeaşi lozincă pe care Traian Băsescu o folosise în campania electorală, numai că adresată lui, guvernului Boc şi lui Gheorghe Flutur.

 

"Suntem 2.000 de suceveni care au venit să îşi toarne amarul şi oful, într-o căldură infernală, de la distanţă mare. Am lăsat totul deoparte pentru că aşa nu se mai poate. Domnule Traian Băsescu, lăsaţi România românilor. Ei sunt cei care s-au jertfit."
Cătălin Nechifor - Presedinte PSD Suceava

 

 

 

 

 

 

 

Ovidiu Milici, purtătorul de cuvînt al PSD Suceava, a dat citire unei scrisori deschise, adresate lui Traian Băsescu, Emil Boc şi parlamentarilor care susţin Guvernul. În această scrisoare semnată de Cătălin Nechifor, ei consideră că responsabilitatea pentru situaţia acutalăle aparţine lor în primul rînd. În al doile rînd, membrii PSD au afirmat în scrisoarea deschisă că ei reprezintă singurul partids care a dus la bun sfîrşit un acord cu Fondul Monetar Internaţional şi că pot oferi o alternativă la măsurile absurde.


În scrisoarea deschisă, membrii PSD au propus zece măsuri imediate:
1. Profesionalizarea aparatului de colectare a taxelor şi colectarea banilor pentru stat, nu pentru partid.
2. Direcţionarea colectării spre domeniile unde este marea evaziune fiscală.
3. Depolitizarea reală a administraţiei.
4. Acordarea de fonduri publice pe priorităţi reale, nu pe criterii politice.
5. Reducerea garanţiilor cerute companiilor la contractele publice.
6. Oprirea jafului "băieţilor deştepţi" din energie.
7. Scurtarea perioadei de evaluare a dosarelor pe fonduri europene
8. Demararea rapidă a tututor programelor europene.
9. Acordarea de facilităţi investitorilor străini care creează locuri de muncă
10. Reluarea subvenţionării agriculturii şi ajutarea micilor producători.

"Ieşirea din criză nu se face prin turism sau prin împrumuturi, ci prin muncă."
Cătălin Nechifor - Presedinte PSD Suceava

 

 

 

Mitingul s-a încheiat după o oră, căldura devenind insuportabilă. De altfel, au fost asigurate ambulanţe şi corturi în cazul unor posibile probleme. Nu s-au înregistrat incidente, manifestanţii plecînd în mod paşnic din faţa Palatului Administrativ. Membrii PSD au delegat 10 persoane care să fie prezente la o întîlnire cu prefectul Sorin Arcadie Popescu. Dînsul i-a asigurat pe delegaţi că va transmite mai departe protestul înmînat de către Cătălin Nechifor.

În declaraţia de presă acordată de Cătălin Nechifor, dînsul a menţionat că Suceava poate reprezenta un senat pentru toată ţara, sperînd ca marţi toţi parlamentarii să ţină cont de vocea poporului. Momentan există manifestări de protest realizate de PSD în toaţă ţara, fiind pichetate sedii de parlamentari PD-L.

 

"Sper ca această formă de protest să îi determine pe parlamentari să îşi respecte electoratul şi să îşi respecte cuvîntul dat. PD-L şi Traian Băsescu au promis că nu se vor atinge de salarii şi iată cum o fac cu nesimţire."
Cătălin Nechifor - Presedinte PSD Suceava

 

Găsiţi un fotoreportaj de la mitingul PSD la rubrica foto.



12:56
sambata, 12 iunie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere