Primul BMW electric va fi lansat la Geneva

Cei de la BMW aduc la Salonul Auto de la Geneva un Seria 1 electric. Modelul ecologic al bavarezilor va avea o autonomie de 160 de km.

poza
Primul BMW electric va fi lansat la Geneva

BMW continua atacul asupra pietei masinilor ecologice, aducand la Geneva o versiune de serie electrica a modelului Seria 1 Coupe, care va purta numele conceptului ActiveE prezentat anul trecut.

Sistemul de propulsie al modelului va fi unul 100% electric, puterea oferita fiind de 170 CP si 250 Nm. Timpul necesar pentru a atinge 100 de km/h este de 9 secunde, iar viteza maxima la care poate ajunge de 145 km/h – limitata electronic pentru a nu consuma foarte repede bateriile.

“Combustibilul” acestui model este reprezentat de trei baterii li-ion care ofera o autonomie de 160 km si necesita 8 ore pentru o incarcare completa de la o priza normala. Cele trei baterii ridica foarte mult greutatea masinii – ActiveE ajunge sa cantareasca 1800 de kg (120d are o greutate de 1555 kg).

BMW Seria 1 Coupe ActiveE va fi prezentat in luna martie a acestui an la Salonul Auto de la Geneva si va fi produs in doar 1000 de exemplare ce vor putea fi inchiriate.

 

Sursa: OrasulAUTO



13:08
marti, 15 februarie 2011

Taguri

activee, bmw electric, salonul auto de la geneva, bmw seria 1

Autor
Adrian Nechifor
Gazduit de Administrare Servere