Undă verde proiectelor municipiului Suceava

În cursul săptămînii trecute, primarul Ion Lungu a fost la Bucureşti, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, unde a avut o discuţie cu membrii Autorităţii de Monitorizare a Programului Operaţional Regional unde au fost avizate favorabil proiectele municipiului Suceava.

Avantajul pe care l-a adus în faţă domnul primar Lungu este faptul că primăria are în proprietate tot ceea ce ţine de acest proiect, mai exact terenurile pe care vor avea loc construcţii, investiţii, Centrul de de Tradiţii Populare, la fel şi stîlpii pentru iluminatul public. Cele mai mari probleme ale proiectelor pe program regional sunt legate de proprietate. În cazul în care primăria nu ar fi avut aceste terenuri la dispoziţie, mai mult ca sigur s-ar fi ajuns la litigii în vederea expropierii. În măsura în care termenii din proiectele tehnice cu firmele contractante vor fi respectaţi, două dintre ele ar trebui finalizate pînă la sfîrşitul lunii, avînd şanse ca în luna mai să fie semnate contractele de finanţare.

În opinia domnului Lungu, proiectul cel mai important este reabilitarea zonei centrale a municipiului Suceava cu realizarea de parcări subterane şi reabilitarea pasajului pietonal.



11:20
miercuri, 24 februarie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere