Telescaunele şi teleschiurile, la verificat

O comisie creată la nivelul Prefecturii Suceava, coordonată de Angela Zarojanu, a verificat starea tehnică şi documentaţia aferentă instalaţiilor de transport cu cablu pentru persoane din judeţul Suceava. Comisia a observat mai multe nereguli la două instalaţii din Poiana Stampei şi Mălini.

poza
Telescaunele şi teleschiurile, la verificat

Comisia coordonată de Angela Zarojanu Prefecturii a observat că teleschi-ul din Poiana Stampei se află în ilegalitate, instalaţia nefiind autorizată ISCIR şi neavând autorizaţie de construire.

O altă neregulă a fost depistată la pîrtia din Mălini unde se impune protejarea roţii tractoare împotriva intemperiilor, cu o copertină metalică. Dată fiind vechimea instalaţiei de la Vatra Dornei, comisia a recomandat expertizarea.

Patru teleschi-uri sunt oprite din funcţiune (1 în Cîrlibaba, 1 în Vatra Dornei, 2 în Cîmpulung Moldovenesc), instalaţia de teleschi din comuna Suceviţa este dezasamblată, iar unul din teleschi-urile din Vatra Dornei este instalaţie nouă, fiind în procedură de autorizare.

Comisia mixtă de verificare a teleschiurilor şi telescaunelor a impus revizia tehnică generală a instalaţiilor, înaintea începerii sezonului rece, în condiţiile respectării PT ISCIR specifice.

Personalul de deservire, precum şi cel auxiliar va fi instruit periodic în privinţa intervenţiilor în caz de deranjamente sau avarii.

O altă măsură impusă de comisie este asigurarea spaţiilor şi a gabaritelor necesare pentru intervenţia la instalaţii a autovehiculelor SMURD, a ambulanţei, a pompierilor dar şi dotarea fiecărei instalaţii cu cel puţin o trusă de prim ajutor, conform cerinţelor legislaţiei în vigoare.

Pe uşile de acces ale indicatoarelor vor fi amplasate indicatoare de atenţionare, avertizare şi interzicere, conform prevederilor legale în vigoare.

Toate instalaţiilor de forţă şi de iluminat vor fi verificate de către specialişti atestaţi în acest sens, conform prescripţiilor tehnice energetice în vigoare. O noutate o reprezintă dotarea instalaţiilor de transport cu grup electrogen, ca alternativă la alimentarea cu energie electrică.

Comisia de verificare a instalaţiilor de transport cu cablu pentru persoane a fost formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului judeţul Suceava, ai ISU „ Bucovina” Suceava, ai Direcţiei Judeţene de Control în Construcţii Suceava, ai ISCIR Suceava şi E.ON Moldova Electricitate- sucursala Suceava.
 
Instituţiile abilitate vor urmări respectarea prevederilor legale şi punerea în aplicare pînă pe data de 1 decembrie 2010 a măsurilor, pe domeniile proprii de activitate, în funcţie de deficienţele constatate.

13:13
marti, 16 noiembrie 2010

Taguri

Prefectura Suceava, masuri, nereguli, telescaune, teleschi

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere