Sectia de Ingrijiri Paliative din Spitalul Judetean a fost inaugurata

Joi, 15 februarie a fost inaugurata Sectia de Ingrijiri Paliative din cadrul Spitalului Judetean Suceava, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean, Gheorghe Flutur.

poza
Sectia de Ingrijiri Paliative din Spitalul Judetean a fost inaugurata
Veste buna pentru suceveni si pentru locuitorii din jur. Sectia de Ingrijiri Paliative din cadrul celei mai mari unitati spitalicesti din judet a fost inaugurata, urmand a fi deschisa de la 1 martie.
Managerul unitatii spitalicesti, Vasile Rimbu, a spus ca aceasta are o capacitat de 25 de paturi, iar valoarea investitiei a fost de 1,25 milioane de euro. In dotarea secţiei sunt două defribilatoare, două electrocardiografe mobil, un ecograf mobil, 5 pulsometre mobile, 6 aspiratoare de secreţii, precum şi două aparate de drenaj limfatic.Noua sectie este dedicata pacientilor cu boli cardiovasculare, cu scleroză multiplă, boala Parkinson, pacienţi cu insuficienţă hepatică sau cu insuficienţă renală acută şi cronică, pacienţi cu atac cerebral şi comă, pacienţi cu boli pulmonare etc.

“Nu de puţine ori ne situăm în postura în care pacienţii respectivi nu au condiţii acasă pentru a fi îngrijiţi, iar noi, pentru bolnavii cu asemenea situaţii, trebuie să intervenim şi să-i ajutăm. De aceea ne-am gândit şi am şi realizat amenajarea unei secţii de îngrijiri paliative pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi”, a declarat Vasile Rîmbu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur,a fost si el prezent la inaugurare si a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că amenajarea spaţiului destinat noii Secţii de Îngrijiri Paliative reprezintă încă o dovadă a continuării activităţii de „investiţii curajoase” la SJU Suceava.

16:57
joi, 15 februarie 2018

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere