Sătenii din Burdujeni au apă şi canalizare

Miercuri, primarul Ion Lungu şi preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, au dat drumul staţiei alimentare care aduce apă potabilă curentă în cartierul Burdujeni-sat.

„Inaugurăm prima capacitate din Programul ISPA în Burdujeni-sat, acolo de unde au demarat, în urmă cu mai bine de doi ani, primele lucrări, pe strada căpitan Grigore Andrei”, a declarat Ion Lungu. Instalaţia proaspăt inaugurată este compusă dintr-un rezervor de 500 de metri cubi şi o staţie de clorinare automată, alimentarea fiind realizată de la sursa Bechişeşti,

„Este o apă de calitate şi felicit pe toţi factorii implicaţi, dar şi pe gospodarii care au dat dovadă de răbdare, pentru că am reuşit să dăm în funcţiune această capacitate la sfârşitul anului 2010. Proiectul ISPA este finalizat în proporţie de 95%, însă am obţinut şi o prelungire a termenului, până la 30 iunie 2011, pentru face probele necesare”, a precizat şeful adminstraţiei judeţene, Gheorghe Fluture.

Un ghimpe în coasta administraţiei locale rămâne aducerea gazelor naturale. Deşi banii necesari există, legislaţia actuală interzice transferarea unei investiţii publice către o companie privată, precizează Ion Lungu.

Vara următoare vor fi reabilitate mai multe străzi din Burdujeni, prin programului POR. Ion Lungu crede că Burdujeni-sat ar putea deveni un cartier rezidenţial, date fiind dotarea cu utilităţi şi eliminarea surselor de poluare.

Programul ISPA, unul dintre cele mai mari proiecte din ţară „este un vis împlinit al celor din Burdujeni, de a avea apă potabilă din Moldova. Chiar dacă au fost discuţii, unele politice, până la urmă acest lucru s-a realizat la Suceava. Practic, primarul Lungu a avut un program foarte mare pentru suceveni, care, deşi a deranjat cetăţenii, a rezolvat problema infrastructurii specifice, în beneficiul tuturor”, consideră Gheorghe Flutur.

25 km de reţele de apă şi canalizare de pe 27 de străzi, branşate fiind 1200 de locuinţe au fost extinse şi reabilitate în cartierul Burdujeni-sat.


14:27
miercuri, 15 decembrie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere