S-au redus subventiile la caldura

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, astazi, 14 octombrie ca anul acesta vor fi mai putini bani pentru subventiile de caldura.

poza
S-au redus subventiile la caldura

Acest lucru este cauzat de o hotarare de guvern, care stabileste un plafon mai mic pentru venitul pe membru de familie.

 

In aceste conditii, numarul subventiilor pentru municipiul Suceava va scadea cu aproximativ 3500. Astfel vor beneficia de subvenţii pentru căldură, aproximativ 85 de suceveni, datorita micşorării plafonului pentru venitul pe membru de familie. Dacă pentru 2009 se estima un număr de 18 mii de subvenţii, noile condiţii aduc o reducere de circa 3500 de subvenţii.

 

Primarul, Ion Lungu, a mai precizat că se va încerca să se găsească o cale pentru ca cei cu situaţii materiale precare să fie ajutaţi. În plus, edilul şef al municipiului a mai adăugat că administraţia locală dă o mână de ajutor şi în ceea ce priveşte scutirea de penalităţi.

 

„Toate acestea vor fi acordate dupa efectuarea unei anchete sociale, in urma careia vom stii daca, chiar nu au avut posibilitatea sa plateasca sau a fost rea vointa”, a mai declarat Lungu.



Din numărul total al subvenţiilor, 3000 sunt pentru cei racordaţi la sistemul centralizat de încălzire. Venitul maxim pe membru de familie pentru care pot fi acordate subvenţii este de 615 lei net, iar în funcţie de venitul fiecărei familii, căldura poate fi subvenţionată de la 10 până la 90%.



11:54
miercuri, 14 octombrie 2009
Autor
Cristina Ursachi
  • Ion Lungu face apel la populatie sa se protejeze impotriva SARS_COV2
  • Chestionar online pentru prioritatile locuitorilor din Suceava
  • Bugetul municipiului Suceava este de 500 de milioane de lei
  • 69 de garaje din cartierul Obcini vor fi demolate
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere