Regiunea Nord-Est are cele mai multe proiecte pe POR

Potrivit preşedintelui Consiliului Regional Nord-Est, Gheorghe Flutur, regiunea Nord-Est are cele mai multe proiecte depuse pe Programul Operaţional Regional, 657 milioane de euro urmând să fie alocate regiunii.

poza
Regiunea Nord-Est are cele mai multe proiecte pe POR | (f) Bogdan Popescu | Newsme.ro

„POR alocă din 4,3 miliarde euro destinaţi României din care 657 milioane euro regiunii Nord-Est. Suntem regiunea care din punct de vedere al numărului de contracte stă cel mai bine pe ţară”, a declarat Gheorghe Flutur.

Din numărul total de 7.300 de proiecte depuse, cele mai multe proiecte, 1.141 în valoare de 1,2 miliarde euro, sunt ale regiunii Nord-Est. Gheorghe Flutur a anunţat că în 2011 vor fi licitaţii pentru circa 300 milioane de euro, bani care vor ajunge în regiunea Nord-Est.

Consiliul de Administraţie al Regiunii Nord-Est a discutat pregătirea strategiei de dezvoltare a regiunii pentru 2014-2020, luându-se în considerare structuri parteneriale la nivel judeţean şi regional, formate atât din reprezentanţi ai instituţiilor publice, cât şi din mediul privat.

Directorul ADRNE, Constantin Apostol şi-a exprimat satisfacţia faţă de modul în care beneficiarii au răspuns atât la întocmirea proiectelor, cât şi în implementarea lor.

„În această regiune s-a creat o cultură a proiectelor europene şi sper ca acest lucru să îl fructificăm din plin, mai mult, să găsim soluţiile care să genereze noi idei de proiecte”, a apreciat Constantin Apostol, directorul ADRNE.

Gheorghe Flutur a menţionat că regiunea Nord-Est este prima pe ţară care abordează pragmatic strategia pentru că, din 2014, alocarea banilor se va face prioritar pe regiunile de dezvoltare.

În şedinţa Consiliului de Dezvoltare Regională Nord-Est sunt invitaţi toţi preşedinţii consiliilor judeţene din 6 judeţe, primarii şi membrii de drept ai Consiliului.

16:42
miercuri, 15 decembrie 2010

Taguri

CJ Suceava, Gheorghe Flutur, regiunea Nord Est

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere