Municipalitatea promoveaza transportul ecologic

Consilierii locali au aprobat, in prima sedinta a deliberativului local pentru anul 2010, proiectul de hotarare privind participarea participarea municipiului Suceava la proiectul EVUE „Mijloace de transport elevtrice in zonele urbane din Europa”.

Initiativa apartine Uniunii Europene prin Programul de cooperare teritoriala URBACT II . Potrivit declaraţiilor date de primarul Ion Lungu, municipalitatea trebuie să fie interesată de reducerea impactului negativ pe care îl provoacă atât transportului local, cât şi cel rutier asupra mediului.

 

Pentru acest lucru este nevoie de identificarea surselor de finanţare externă pentru promovarea unui transport modern, economic şi mai puţin poluant. Prin acest proiect se urmareste implementarea unor strategii de dezvoltare durabilă, prin promovarea mijloacelor de transport ecologice, electrice.

 

Fondurile europene nerambursabile vor fi utilizate pentru organizarea unei conferinţe europene la Suceava, dar si pentru organizarea campaniilor de promovare a vehiculelor ecologice. Municipiul Suceava va contribui cu o suma de 2500 de euro, bani care vor fi folosiţi pentru plata unei părţi a salariaţilor delegaţi în desfăşurarea proiectului, a costurilor pe care le implică acesta şi pentru cheltuielile de întreţinere şi consumabile.         



11:44
vineri, 29 ianuarie 2010

Taguri

Ion Lungu, Primaria Suceava, UE, proiectul EVUE, sedinta

Autor
Cristina Ursachi
Gazduit de Administrare Servere