Modernizări la punctele termice din Suceava

În următorii 3 ani, Primăria municipiului Suceava doreștă să se apropie de finalizarea modernizării punctelor termice din localitate prin bani de la Guvern și bani proveniți din administrația locală. Acest lucru ar trebui să rezolve necesitățile termice ale municipiului.

Domnul primar Ion lungu a declarat în acest sens: „Primăria urmăreşte obţinerea unui preţ final al gigacaloriei suportabil pentru populaţie.”

Au fost luate o serie de măsuri administrative pentru atingerea acestui obiectiv.

Săptămâna trecută s-a depus un nou proiect pe Proiectul Termoficare 2006-2015 prin care Primăria solicită 50 de miliarde de la Guvernul României pentru modernizarea punctelor termice din oraş. Primăria va suporta şi ea din acest proiect o parte din cheltuieli, adică aproximativ 35 de miliarde de lei vechi.

Până în prezent s-au modernizat 29 de puncte termice din cele 49 existente, s-au schimbat 50% din reţelele de transport primare şi 30% din cele secundare.

Primăria are în vedere ca în următorii 3 ani, printr-un proiect comun cu SC Termica SA să mai investească în modernizare suma de 12 milioane de euro.

De asemenea, pentru realizarea acestui obictiv de reducere a prețului gigacaloriei, se urmărește renunțarea completă la cărbunele din import ca și combustibil și înlocuirea lui cu alți combustibili mai ieftini.

12:54
miercuri, 09 martie 2011
Autor
Andrei Jităreanu
  • Bugetul pentru salubrizare este mai mic decat anul trecut
  • Iulian Cimpoesu va fi noul prefect al judetului Suceava
  • Sucevenii sunt indemnati sa foloseasca site-ul primariei pentru petitii sau taxe
  • Cele o mie de tablete au ajuns la Suceava
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere