Lungu despre reducerile de personal din primărie : „Se impune o restructurare pentru că schema de personal în administraţia publică şi la nivel central şi la nivel local este umflată. Aceasta este realitatea”

La acest moment primăria Suceava are potrivit primarului, Ion Lungu, 829 de angajaţi.

poza
Lungu despre reducerile de personal din primărie : „Se impune o restructurare pentru că schema de personal în administraţia publică şi la nivel central şi la nivel local este umflată. Aceasta este realitatea” www.radiotop.ro

Dintre aceştia 300 provin din trecerea în urma descentralizării a mai multor instituţii în subordinea primăriei. Este vorba de Poliţia Comunitară, Evidenţa Populaţiei, dar şi 60 de cadre medicale de la şcolile din Suceava, care au fost trecute la primărie. Primarul Lungu a declarat că guvernul a uitat să mai dea şi banii pentru salarii la aceşti angajaţi, ei fiind plătiţi din banii primăriei. De asemenea edilul şef a menţionat că în schema de personal a primăriei figurează 944 de posturi, însă 120 dintre acestea sunt vacante şi vor fi desfiinţate într-o primă fază. La cei 829 de angajaţi efectiv se mai adaugă 400 de asistenţi personali pentru persoanele cu handicap, care primesc bani atât de la primăria Suceava, cât şi de la guvern, însă aceştia nu sunt „oameni care lucrează la primărie” a declarat Lungu. De altfel, acesta este de acord cu idee reducerii numărului de posturi din primăria Suceava, dacă se va impune acest lucru. „„Se impune o restructurare pentru că schema de personal în administraţia publică şi la nivel central şi la nivel local este umflată. Aceasta este realitatea” a mai menţionat Lungu.

18:00
miercuri, 19 august 2009

Taguri

Ion Lungu, Primaria Suceava, bugetari, diponibilizari, restructurare

Autor
Tim Tim
Gazduit de Administrare Servere