Lungu: „2010 aduce vesti proaste la Termica”

Primarul Ion Lungu a declarat ca anul 2010 aduce vesti proaste pentru Termica, deoarece pretul de producere a energiei termice a fost majorat cu peste 6%, majorare ce nu poate fi suportata de Primarie.

poza
Lungu: „2010 aduce vesti proaste la Termica”

 

In acest sens, Lungu a mentionat ca va propune in Consiliul Local ca municipalitatea sa ramana cu o contributie de 10%, iar diferenta sa fie trecuta drept pierderi la Termica.

 

Majorarea preţului de producere a energiei termice dă bătăi de cap atât muncipalităţii sucevene, cât şi societăţii Termica. Primarul Ion Lungu a declarat că un procent mai ridicat decât cel actual nu va putea fi suportat de municipalitate. Totodată, el a mai precizat că a fost redusă cantitate de energie electrică, cu 61.000 de megawati pe ora mai putin decat in 2009.

 

Primarul sucevean este de parere ca în aceste condiţii, planurile începute la Termica, privind reglementare patrimoniala cu municipalitatea suceveana, respectiv realizarea unei noi centrale dimensionată la consumul existent, trebuie să fie duse pana la capat.

 

Primarul Ion Lungu a mai precizat ca va propune Consiliului Local ca procentul municipalitatii sa fie de 10%, iar diferenţa determinată de creşterea costului de producţiei a energiei termice să fie trecuta drept pierdere la Termica, în acest fel existând mai multe modalităţi de acoperire a acesteia.
 



14:42
miercuri, 06 ianuarie 2010
Autor
Cristina Ursachi
  • Masuri luate de autoritati in urma incediului de la Palatul Administrativ Suceava
  • O delegatie din Republica Moldova va face o vizita Sucevei pentru a viziona proiectele municipalității
  • Lucian Harsovschi: Impreuna mentinem orasul curat!
  • Gheorghe Flutur a semnat documentația pentru modernizarea DJ 174C Panaci – Bilbor
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere