Etnobotanicele, interzise la Suceava

Membrii Consiliului Local au votat în unanimitate interzicerea comercializării produselor etnobotanice, a substanţelor şi a amestecurilor cu efect halucinogen sau euforic, promovarea şi publicitatea prin orice mijloace a acestora şi a magazinelor de tip "weed shop", "spice/shop store", "magazin de vise", "droguri legale".

Consilierii locali au căzut cu toţii de acord la interzicerea comercializării şi promovării publicitare a produselor etnobotanice. Mai mult, ei au votat interzicerea expunerii sau amplasării în faţa spaţiilor comerciale sau pe faţadele clădirilor a articolelor specifice pompelor funebre, mobilă, articole pentru instalaţii tehnico-sanitare, materiale de construcţii. Amenda pentru "publicitatea" la aceste articole poate ajunge până la 2.500 lei.

În ce priveşte publicitatea de orice fel la etnobotanice, magazinele care comercializează aceste droguri vor fi amendate cu sume între 1.000 şi 2.500 lei.

Primarul Ion Lungu a declarat că în luna decembrie va avea loc licitaţia pentru montarea la fiecare şcoală camere de vedere pentru a monitoriza activitatea din jurul şcolilor.

"Se are în vedere monitorizarea în special a unităţilor de învăţământ preuniversitar şi universitar. Eu sper că prin interzicerea comercializării şi consumului de substanţe să putem diminua foarte mult consumul de plante etnobotanice în municipiul Suceava", spune Ion Lungu.

Rămâne în vedere problema comercializării pe Internet a produselor etnobotanice, Ion Lungu menţionând că în măsura în care se pot depista aceste reţele, ele să fie desfiinţate.

17:01
joi, 25 noiembrie 2010

Taguri

Primaria Suceava, etnobotanice, interzis

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere