Echipe mixte pentru verificarea consumului sau comercializării de etnobotanice

În urma acţiunilor efectuate de poliţie şi instituţii abilitate, toate magazinele având ca profil de activitate comercializarea de plante etnobotanice au fost închise. Mai multe primării au aprobat hotărâri de consiliu ce vizează interzicerea comercializării de etnobotanice.

În urma ordinului comun din 16 februarie 2011 dintre mai multe ministere şi organe abilitate, Instituţia Prefectului a constituit echipe mixte ce vor efectua controale în locurile sau în mediile în care se produc, se comercializează, se utilizează sau se consumă substanţe sau produse noi cu efecte psihoactive, dăunatoare sănătăţii, altele decât cele reglementate, precum şi de prevenire a consumului acestora.

Reprezentanţii Prefecturii anunţă că judeţul Suceava este unul "curăţat" de etnobotanice, fiind închise toate punctele de lucru al celor zece societăţi comerciale care aveau profil de activitate comercializarea de plante etnobotanice, în urma acţiunilor organizate de poliţie. Totodată, conform raportărilor Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, în judeţul Suceava, în anul 2010, s-au înregistrat 8 cazuri de intoxicaţii cu substanţe etnobotanice şi în 2011 alte 2 cazuri.

Primăriile localităţilor în care îşi desfăşurau activitatea agenţii economici respectivi au dat toate hotărâri de consiliu local pentru interzicerea comercializării de plante etnobotanice.

Ca urmare a acţiunilor întreprinse, au fost întocmite 12 dosare penale pe linia comercializării plantelor ”etnobotanice”, 5 persoane au fost arestate, fiind confiscate 2.484 plicuri cu diverse plante/prafuri, în valoare de aproximativ 90.000 lei.


12:59
vineri, 25 februarie 2011
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere