Discutii privind pachetele de legi

Seful administratiei judetene, Gheorghe FLutur a vorbit in cadrul conferintei de miercuri, 2 august despre cele 3 pachete de legi.

Conform spuselor lui Flutur, in perioada 2010-2015 lucrurile se vor schimba drastic, mai ales in ceea ce priveste legea invatamantului.

Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Flutur a discutat depre legea privind salarizarea unica, despre restructurarea agentiilor precum si despre legea invatamantului.

Flutur a precizat ca in urmatorii ani, salariile bugetarilor vor scadea de la 9,4% din PIB la 6&.In perioada 2010-2015 va creste salariul mediu pe economie cu aproximativ 54%.

Tot in cadrul conferintei de presa organizate miercuri, 2 septembrie, seful administratiei judetene a vorbit despre restructurarea agentiilor.

Tot capitolul agentii, presedintele Consiliului Judetean a mai spus ca se va putea cumula pensia cu salariul daca valoarea pensiei este mai mica de 1670 lei.

In ceea ce priveste legea invatamantului, FLutur a declarat ca schimbarile care urmeaza sa fie facute sunt majore. Curricula se ca axa pe cele 8 teme fundamentale , astfel incat sa copiii sa nu mai invete la atat de multe obiecte cum se intampla in prezent.

Tot la capitolul invatamant, presedintele Consiliului Judetean a mai precizat ca vor fi obligatorii 10 clase, iar examenul de Bacalaureat se va da la 3 materii. De asemena, copiii vor avea inca de la gradinita o fisa proprie in care vor fi scrise de-a lungul timpului aptitudinile pe care le are si meseriile care i se potrivesc, astfel incat sa fie indrumat spre ceea ce i se potriveste

15:42
joi, 03 septembrie 2009

Taguri

Gheorghe Flutur, legi

Autor
Dan Maxim
Gazduit de Administrare Servere