Discutii contradictorii in Consiliul Local, urmate de retragerea unui proiect de pe ordinea de zi

Joi, 28 ianuarie, a avut loc sedinta ordinara a delivberativului local.

poza
Discutii contradictorii in Consiliul Local, urmate de retragerea unui proiect de pe ordinea de zi

Pe ordinea de zi s-au aflat circa 16 proiecte de hotarare, printre acestea numarandu-se implicarea municipalitatii intr-un proiect cu fonduri europene privind transportul electric, locuintele ANL, locuintele sociale sau inchirierea respectiv concesionarea mai multor parcele de teren, proprietate privata a municipiului Suceava.

 

Unul dintre cele mai disctate proiecte a fost cel privind modificare si completarea unei hotarari de Consiliu Local curpinzand norme privind buna convietuire, ordine si liniste publica, transport public local si gospodarirea orasului. Prin aceasta initiativa se viza si acordarea unor atributiuni sporite Politiei Comunitare.

 

Consilierul local Virginel Iordache a criticat acest proiect, facand referire la articolul care prevedea numarul maxim de animale pe care sucevenii le pot avea in apartament.

 

In replica, primarul Ion Lungu a declarat ca sunt cazuri concrete de cetateni care cresc caini de rasa, spre exemplu, in scopul de a-i vinde.

 

Impotriva proiectului de hotarare a fost si consilierul Doinita Cocris care a declarat ca acesta nu are aplicabilitate pentru ca incalca dreptul de proprietate si chiar drepturile omului.

 

Atat primarul Ion Lungu, cat si viceprimarul Lucian Harsovschi au adus argumente de sustinere a initiativei, precizand a venit ca urmare a numeroaselor reclamatii facute de suceveni.

 

In cele din urma, alesii locali nu s-au putut pune de acord, in consecinta, proiectul a fost restas de pe ordinea de zi, urmand a fi discutat cel mai probabil in urmatoare sedinta de Consiliu Local.        



16:29
joi, 28 ianuarie 2010

Taguri

Consiliu Local, Doinita Cocris, Ion Lungu, Virginel Iordache, liniste publica, sedinta

Autor
Cristina Ursachi
Gazduit de Administrare Servere