Consilierii locali au aprobat majorarea biletului de autobuz

După lungi discuţii şi amendamente, consilierii locali au hotărât joi mărirea preţului pentru biletul de transport în comun, de la 1,5 lei la 2 lei. Primăria doreşte să încurajeze achiziţionarea de abonamente, al căror preţ va rămâne neschimbat, consideră Ion Lungu.

poza
Consilierii locali au aprobat majorarea biletului de autobuz | (f) Bogdan Popescu | Newsme.ro

Pentru a recupera din pierderile societăţii TPL din anul 2010, s-a pus în discuţie decizia de mărire a preţului biletului de autobuz. Consilierii PSD s-au opus acestei propuneri, sugerând mărirea biletului la 1,75 lei cu posibilitatea de a inscripţiona două călătorii pe un bilet. Aceştia au mai luat în calcul şi faptul că firmele de maxi-taxi îşi vor mări veniturile pentru că tariful va rămâne neschimbat pentru aceste mijloace de transport.

 

Ion Lungu le-a comunicat social-democraţilor care au încercat să amendeze proiectul (dar fără sorţi de izbândă) că interesul Primăriei nu este să asigure un profit al societăţii TPL, ci să o menţină pe linia de plutire şi să recupereze daunele. Interesul primarului Ion Lungu este de a creşte numărul sucevenilor care vor achiziţiona abonamente de transport.



16:25
vineri, 17 decembrie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere