Conformarea pe linie de mediu, decisivă în investiţiile Hidroelectrica la Suceava

Hidroelectrica şi-a confirmat interesul în a face investiţii la Suceava. Urmează în perioada următoare ca reprezentanţii Hidroelectrica să inspecteze instalaţiile de la Termica. Consilierii locali au aprobat săptămîna trecută două proiecte de hotărîre în privinţa implicării capitalului privat la Termica.

poza
Conformarea pe linie de mediu, decisivă în investiţiile Hidroelectrica la Suceava | (f) Mediafax

În procesul de realizare a unei societăţi noi la Termica, decisiv în cîştigarea licitaţiei este preţul de furnizarea la gardul centralei, indiferent dacă sursa de combustibil este gazul metan sau biomasa, consideră Ion Lungu.

Hidroelectrica şi-a confirmat interesul în a face investiţii la Suceava. Urmează în perioada următoare ca reprezentanţii Hidroelectrica să inspecteze instalaţiile de la Termica. "Faptul că sunt multe utilităţi în zonă este un punct tare pentru noi. De asemeni şi infrastructura bună de la Termica ne ajută", a declarat edilul şef.

O problemă rămîne conformarea pe linie de mediu, cei de la Hidroelectrica fiind dispuşi să colaboreze într-un sistem de cogenerare. În măsura în care aceste probleme vor fi rezolvate sau nu, Hidroelectrica va lua o decizie de a investi în privinţa investiţiilor la Suceava.

 

Investiţia minimă la Termica ar ajunge la suma de 30 milioane euro, fără a se ţine cont de investiţiile pe linie de mediu.



12:02
miercuri, 22 septembrie 2010

Taguri

Hidroelectrica, Ion Lungu, Termica

Autor
Bogdan Popescu
  • Bugetul pentru salubrizare este mai mic decat anul trecut
  • Iulian Cimpoesu va fi noul prefect al judetului Suceava
  • Sucevenii sunt indemnati sa foloseasca site-ul primariei pentru petitii sau taxe
  • Cele o mie de tablete au ajuns la Suceava
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere