Cele 6 proiecte de turism pentru care se vrea finantare nerambursabila POR vor fi imbunatatite

Presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Flutur, a hotarat ca incepand de astazi, 11 ianuarie, mai multe echipe formate din specialisti ai executivului judetean si din membri ai comisiilor de specialitate, sa lucreze la imbunatatirea si completarea celor 6 proiecte de turism.

Aceste proiecte au fost aprobate de alesii judeteni la prima sedinta extraordinara din acest an, pentru obtinerea fondurilor nerambursabile. Proiectele fac parte din Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5 care se refera la „Dezvoltarea durabila si promovarea turismului”.  Este vorba despre „Crăciun în Bucovina”, „Paşte în Bucovina”, „Turism religios în Bucovina”, „Hora Bucovinei”, Festivalul de artă medievală „Ştefan cel Mare” şi „Pelerin în Bucovina”.

 

Hotarearea luata de Gheorghe Flutur survine criticilor privind lipsa de consistenta si fundamentarea slaba a documentatiilor proiectelor, din partea social-democratului Roman Stecyk, care a lucrat pe o perioada de 5 ani la Ministerul Turismului iar timp de 10 ani a fost membru al Comisiei de turism. La randul sau, presedintele CJ Suceava, a argumentat ca acestea sunt doar cereri de finantare, urmand ca cei din echipa tehnica a CJ sa dezvolte continutul proiectelor, sa primeasca toate solutiile si sugestiile, astfel incat fondurile sa poata fi obtinute. 




10:13
luni, 11 ianuarie 2010

Taguri

CJ Suceava, Gheorghe Flutur, finantare POR, proiecte turism

Autor
Cristina Ursachi
Gazduit de Administrare Servere