Autoritatile locale din Moara au fost prezente la Bruxelles pentru un schimb de experienta

La invitaţia europarlamentarului PD-L, Petru Luhan şi cu sprijinul biroului din Bruxelles al Asociaţiei Municipiilor din România, un grup de lideri de opinie, alături de reprezentanţi ai autorităţilor din localitatea Moara, s-au aflat săptămâna trecută în vizită la Bruxelles.

poza
Autoritatile locale din Moara au fost prezente la Bruxelles pentru un schimb de experienta

Obiectivul vizitei a fost realizarea unui schimb de experienţă între autorităţile locale din Moara şi municipalităţi din regiunea Flandra (Belgia) pe tema gestionarii deşeurilor. Schimbul de experienţă a constat în prezentarea politicii regionale de gestionare a deşeurilor domestice în Flandra, o întâlnire cu directorul companiei inter-municipale Incovo, vizitarea unei staţii de transfer a deşeurilor, urmată de vizitarea unei staţii de colectare selectivă şi de reciclare a deşeurilor. Reprezentanţii autorităţilor locale din Moara au putut vedea cum sunt sortate, prelucrate şi ulterior valorificate materiale reciclabile precum pet, folie, plastic, carton, hârtie, materiale neferoase şi feroase, sticlă, etc.



" Cei care au vizitat staţia de colectare selectivă şi reciclare a deşeurilor s-au putut convinge că gropile ecologice nu emit mirosuri neplăcute şi nu există pericol de poluare. Dimpotrivă, aceste gropi ecologice aduc avantaje economice prin crearea de locuri de muncă şi încasări suplimentare la bugetul comunităţii. Locuitorii din Moara au constatat că astfel de staţii respectă cerinţele pentru protecţia mediului şi pentru protecţia sănătăţii populaţiei", a declarat Petru Luhan.



Vizita la staţia de colectare selectivă şi de reciclare a deşeurilor din Belgia s-a încheiat prin demonstraţia că procesul de reciclare este finalizat cu producerea de materiale finite din produse reciclate cum ar fi plastic, sticlă şi cauciuc.



"Consider că participanţii la acest schimb de experienţă vor fi buni purtători de mesaj, pentru a clarifica, odată reveniţi în ţară, nelămuririle concetăţenilor lor legate de înfiinţarea unor astfel de staţii de reciclare care nu îi afectează pe cei care locuiesc în apropierea lor", a concluzionat Petru Luhan.



11:59
miercuri, 16 decembrie 2009

Taguri

Bruxelles, Petru Luhan

Autor
Cristina Ursachi
Gazduit de Administrare Servere