2011…atunci vor fi finalizate lucrarile de termoficare

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anuntat miercuri, 25 noiembrie, ca lucrarile de termoficare pe anul 2009 se apropie de final.

poza
2011…atunci vor fi finalizate lucrarile de termoficare

Asadar, odata cu finalizarea lucrarilor de readucere la starea initiala a terenurilor, unde mai sunt cateva puncte sensibile si unde se mai lucreaza inca, se vor incheia si lucrarile de termoficare pentru anul acesta. 

 

In urma lucrarilor efectuate la sistemul de termoficare, Suceava va avea inca cinci puncte termice care vor functiona pe sistem automat, ce vor furniza agent termic 24 de ore din 24. In total, lucrarile la retelele de termoficare in anul 2009 au costat circa 6 milioane de euro si acestea vor continua si in urmatorii 2 ani de zile.

Lungu a mentionat si faptul ca administraţia locală a mai primit de la guvern pentru lucrările de termoficare încă 36 de miliarde de lei vechi. 21 dintre aceste vor fi folosite pentru subvenţionarea combustibilului, iar celelalte 15 vor fi utilizate pentru lucrările de reabilitare.

 

Astfel, suma fondurilor venite de la guvern se ridică la 50 de miliard de lei vechi. Lungu a reamintit faptul că prin aceste lucrări se doreşte reducerea costurilor de producţie, dar şi a celor pentru beneficiarii finali, precizand ca până la atingerea scopului final de reducere a costurilor, sucevenii vor trebui să suporte un oraş-şantier până în 2011, cand toate lucrarile se vor finaliza.



12:27
miercuri, 25 noiembrie 2009
Autor
Cristina Ursachi
Gazduit de Administrare Servere