Ucigaşul surdo-mut rămâne după gratii

Vasile Pavăl, de 47 de ani, din cartierul sucevean Obcini, persoană surdo-mută, arestat la începutul săptămânii de Tribunalul Suceava, sub acuzaţia de omor calificat, a venit ieri, în recurs, la Curtea de Apel Suceava, însoţit de un interpret, la fel ca la instanţa de fond.

În urmă cu şase luni, pe 28 aprilie 2010, inculpatul şi-ar fi omorât soţia, strângând-o de gât, cel mai probabil când aceasta făcea baie.

După  deliberări, în ciuda faptului că avocatul din oficiu a pledat pe tema lipsei pericolului concret pentru ordinea publică în ceea ce-l priveşte pe acuzat, judecătorii l-au trimis înapoi în arest.

Luminiţa Pavăl (şi ea cu deficienţe similare soţului), de 46 de ani, a fost găsită moartă în baie, la data de 28 aprilie, dar nimeni nu a bănuit că la mijloc ar fi vorba despre o crimă. Ciroză hepatică asociată alcoolismului cronic al femeii au dus ancheta în zona patologiei de gen, prima ipoteză a poliţiştilor fiind că i s-a făcut rău de la apa fierbinte. Mai ales că analizele sângelui Luminiţei Pavăl demonstrau că era foarte beată în momentul decesului.

Însă, legiştii suceveni, apoi cei din Iaşi şi Bucureşti au găsit „leziuni interne la nivelul gâtului, care s-ar fi putut produce prin sugrumare”, ancheta fiind mutată în sfera penalului. Vasile Pavăl, soţul femeii moarte, şi Ramona Petriceac, de 22 de ani, din Suceava, fiica celor doi, persoană fără dizabilităţi, au fost principalii suspecţi.

Testul poligraf, trecut cu brio în luna mai de către inculpatul de astăzi, i-a pus în încurcătură pe poliţişti, mai ales că el explicase şi provenienţa leziunilor, prin aceea că, atunci când a scos-o din cadă, ar fi prins-o cu putere de gât.

Fiica soţilor Pavăl, Ramona Petriceac, nu s-a prezentat la testul poligraf, aflându-se, la data convocării, într-o stare avansată de ebrietate.

Vasile Pavăl riscă pedeapsa cu închisoarea între 15 şi 25 de ani.

18:51
joi, 28 octombrie 2010

Taguri

Vasile Paval, omor

Autor
Lăcrămioara Luca
Gazduit de Administrare Servere