Suceava, printre judeţele cu cele mai multe vaccinuri solicitate

Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că Suceava se clasează în topul judeţelor cu cele mai multe solicitări de vaccin antigripal. Adrian Popescu anunţă că, în momentul de faţă, campania se derulează cu succes.

poza
Suceava, printre judeţele cu cele mai multe vaccinuri solicitate

În doar trei săptămîni de la primirea vaccinului antigripal de la Ministerul Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică a folosit deja 40% dintre dozele solicitate.

Până în prezent, au fost vaccinate 24.719 de persoane, dintre care marea majoritate (11.788) îl reprezintă persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. Au mai fost vaccinate 3186 cadre medicale, 8970 bolnavi cronici, 914 persoane din instituţii de ocrotire socială şi 41 de gravide.

DSP a mai anunţat finalizarea campaniei de vaccinare a elevilor împotriva rujeonului, oreionului şi rubeolei din clasa a II-a, desfăşurată în perioada 11-22 octombrie 2010. Au fost catagrafiaţi 7913 de elevi din şcolile sucevene, dintre care 7822 au primit vaccinul.
Momentan, se derulează vaccinarea împotriva poliomelitei la elevii din clasa a III-a, dar şi vaccinarea diftero-tetanică pentru elevii din clasa a IX-a.

Purtătorul de cuvânt al DSP, Adrian Popescu, a declarat că "suntem printre judeţele care au solicitat cele mai mari cantităţi de vaccin antigripal".

14:31
marti, 23 noiembrie 2010
Autor
Bogdan Popescu
  • Asociația Institutul Bucovina și partenerii locali dezbat necesitatea schimbărilor în domeniul uceniciei
  • 24 de persoane, dintre care 19 copii, au fost implicate intr-un accident la Arbore
  • APAH-RO: ”Testarea și accesul la tratament în cazul hepatitelor virale au fost puternic afectate de pandemia COVID-19”
  • In ultimele 24 de ore au fost confirmate 78 noi infecții cu SARS-CoV-2 in judet
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere