Sterilizări gratuite pentru câini şi pisici

Fundaţia pentru protecţia animalelor "Vier Pfoten", în colaborare cu Primăria Municipiului Suceava, a început o campanie de sterilizări gratuite pentru câinii comunitari, dar şi pentru cei cu proprietar, şi pentru pisici. Echipa de prindere va umbla prin oraş, iar echipa de medici va opera într-o sală special amenajată lângă clădirea Centralei Electro-Termice  CET).

Persoanele care au în proprietate sau în îngrijire câini şi pisici pot aduce animalele la sterilizat, cu programare în locaţia menţionată, sau pot chema echipa specializată. Solicitările se fac la numărul de telefon 0732660108, disponibil zilnic, până la sfârşitul lunii octombrie, între orele 09.00-16.00. Câinii sterilizaţi vor fi deparazitaţi, vaccinaţi şi ţinuţi sub observaţie medicală încă aproximativ 24 de ore după operaţie, după care vor fi aduşi înapoi în zona din care au fost luaţi.
 
Această campanie face parte din programul permanent de sterilizări al fundaţiei Vier Pfoten Stray Animal Care care se derulează pe întreg teritoriul ţării, la solicitarea primăriilor şi comunităţilor locale. Echipa mobilă este formată din prinzători experimentaţi şi chirurgi veterinari bine instruiţi, scopul lor fiind sterilizarea câtorva sute de câini pe săptămînă. Operaţiile şi tratamentele sunt făcute din fondurile proprii ale fundaţiei, iar administraţia locală cu care se colaborează se obligă să nu omoare animalele şi să promoveze proiectul de sterilizare şi returnare.

Această practică este considerată a fi cea mai eficientă în încercarea de a reduce numărul de câini de pe străzi, nefiind suficientă doar luarea câinilor (deoarece alţii vor veni şi vor ocupa teritoriul liber) sau doar sterilizarea (şi ţinerea lor în adăposturi, care la un moment dat se aglomerează). Această metodă nu este benefică doar pentru animale, ci şi pentru sănătatea publică, pentru că include tratarea, deparazitarea şi vaccinarea animalelor şi pentru că se reduce numărul de accidente urmate de muşcături, deoarece animalele sterilizate tind să trăiască singure şi sunt mai paşnice (nemaiavând pui de apărat sau femele în călduri de urmărit în grupuri).
 

15:53
vineri, 22 octombrie 2010

Taguri

caini, pisici, sterilizari gratuite

Autor
Bogdan Popescu
  • In ultimele 24 de ore au fost confirmate 78 noi infecții cu SARS-CoV-2 in judet
  • Să descoperim istoria împreună! Te provoc să citim! - un nou proiect de educație muzeală
  • Țigarete în valoare de 36.600 lei confiscate la frontiera de nord
  • Primele proceduri PET-CT și SPEC-CT au fost efectuate la Spitalul Județean Suceava
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere