Seară de film german la Casa Prieteniei

Seria filmelor germane de calitate continuă la Casa Prieteniei cu filmul Mädchenjarhre einer Königin, în regia lui Ernst Marischka.

Biroul Informaţional al Regiunii Schwaben vă invită la un nou film german de calitate din cadrul proiectului Serile Filmului German, iniţiat de Biroul Informaţional al Regiunii Schwaben, în colaborare cu Departamentul de Germanistică al Universităţii “Ştefan cel Mare”, Suceava. Spectatorii vor avea ocazia de a viziona filmul „Mädchenjahre einer Königin” în regia lui Ernst Marischka.

Această producţie cinematografică din anul 1954 aduce in prim plan o perioadă importantă din viaţa unei personalităţi istorice reprezentative  - regina Victoria a Marii Britanii. Filmul descrie modul în care tânăra prinţesă Victoria, un copil neobişnuit cu problemele politice si sociale şi care încă mai avea nevoie de aducare în acest sens, a devenit Regina Victoria a Marii Britanii precum şi începutul frumoasei poveşti de dragoste dintre Regina Victoria şi prinţul Albert von Sachsen-Coburg. Drepturile prinţesei la tron erau irevocabile, de aceea după moartea lui Wilhelm al IV-lea, coroana a trecut în mâinile sale, fiind nepoata acestuia şi singura moştenitoare a tronului.

Această producţie cinematografică este o redare fidelă a realităţii istorice. Vă aşteptăm să descoperim împreună adevăruri şi destine istorice importante.

Evenimentul va avea loc pe data de 10 mai  începând cu ora 18.00 în cadrul Casei Prieteniei, situată lângă Muzeul de Ştiinţe ale Naturii.

17:30
joi, 06 mai 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere