Şcolile particulare pot funcţiona doar cu autorizarea Ministerului Educaţiei

Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţămîntul Preuniversitar (ARACIP) reaminteşte că funcţionarea legală a unei unităţi de învăţămînt preuniversitar, de la grădiniţe la şcoli postliceale, inclusiv, este dovedită pe baza actului de autorizare sau de acreditare, reprezentat de ordinul ministrului educaţiei privind autorizarea sau acreditarea.

poza
Şcolile particulare pot funcţiona doar cu autorizarea Ministerului Educaţiei
Unităţile de învăţămînt preuniversitar, inclusiv cele particulare, au dreptul de a înscrie copii/elevi şi de a desfăşura activităţi de educaţie numai dacă dispun de autorizare de funcţionare provizorie sau de acreditare.

ARACIP recomandă tuturor beneficiarilor direcţi şi indirecţi (elevi, părinţi) să solicite la înscrierea într-o unitate de învăţămînt, documentul care atestă funcţionarea legală a acesteia.

În situaţia înscrierii copiilor/elevilor în unităţi de învăţămînt preuniversitar particular care nu pot proba funcţionarea pe baze legale, unicii responsabili sunt părinţii sau susţinătorii legali ai acestora.
Informaţii despre unităţile de învăţămînt preuniversitar particular care funcţionează legal puteţi afla de pe pagina web a ARACIP http://aracip.edu.ro/ sau la numărul de telefon .

16:16
joi, 08 iulie 2010

Taguri

autorizatie, educatie, invatamant, particular

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere