Salvaţi Copiii continuă intervenţia pentru copiii sinistraţi din Moldova

Salvaţi Copiii a acordat pînă în prezent ajutoare de urgenţă în Zamostea, Dornesti, Voivodeasă, Suceviţa şi Dărmăneşti - judeţul Suceava, Hilişeu şi Dorohoi - judeţul Botoşani. Numărul total al beneficiarilor a ajuns la: 64 copii în Zamostea provenind din 26 de familii, 318 copii în Dornesti provenind din 137 de familii, 128 copii în Voivodeasă şi Suceviţa provenind din 35 de familii, 23 de copii din Dărmăneşti provenind din 18 familii, 110 copii din Hilişeu provenind din 170 de familii şi 298 de copii în Dorohoi provenind din 103 de familii. 

Copiii şi familiile acestora au primit ajutoare de urgenţă constînd în apă, îmbrăcăminte, încălţăminte, produse de igienă, pături, lenjerie de pat, rechizite şcolare, veselă, electrocasnice şi jucării. Ne-au sprijinit în demersurile noastre: BCR, Carrefour, SC RARAUL SĂ, Prefectură şi Jandarmeria Mureş, Whiteland Sales and Marketing şi persoane fizice care au făcut donaţii în contul special deschis la BCR Suceava RO15 RNCB .
 
În data de 19.07.2010 echipele Salvaţi Copiii Suceava au început activităţile educative şi de consiliere psihologică în localitatea Zamostea: 46 de copii sinistraţi din această localitate beneficiază pentru o perioadă de o lună de un program educativ şi de recreere, de suportul psihologic al specialiştilor organizaţiei Salvaţi Copiii Filiala Suceava şi de o masă caldă pe parcursul desfăşurării activităţilor.
 
La Dorohoi, judeţul Botoşani, în parteneriat cu Fundaţia Sarepta, se derulează începînd de astăzi, 26.07.2010, acelaşi tipuri de activităţi educative şi consiliere psihologică, pentru un număr de minim 50 de copii.
 
Începînd cu data de 02.08.2010 echipă de specialişti a Salvaţi Copiii va începe activităţile educative şi de consiliere psihologică pentru 40 de copii din localitatea Dornesti, Jud. Suceava.
 
Ieri, 25.07.2010 a plecat prima serie de copiii în Tăbăra Muncel, judeţul Iaşi în perioada 25-31 iulie 2010. Tabăra este sponsorizată de BCR, iar beneficiarii sunt 26 de copii din Dornesti, Jud. Suceava şi 25 de copii din Dorohoi, Jud. Botoşani, însoţiţi de 4 adulţi. 
 
Începînd cu luna august, vor pleca în total în cîte trei serii de şase zile 90 de copii din Zamostea, Dărmăneşti, Hilişeu şi Dorohoi, care vor fi cazaţi la „Briza Marii” în Eforie Sud. Copiii din zonele inundate vor fi insostiti de cîte patru adulţi per serie. Cea de-a patra tabără organizată la Eforie Sud va fi sponsorizată de Direcţia Judeţeană pentru Tineret Suceava pentru 20 de copiii din zonele inundate, însoţiţi de doi adulţi. Ne vor sprijini în bună desfăşurare a taberelor BCR, E-ON, DJT Suceava şi ARR Suceava.
 

18:00
luni, 26 iulie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere