Salariaţii suceveni ai Romtelecom protestează împotriva măsurilor guvernamentale

Sindicatul "Bogdan Vodă" Suceava al salariaţilor din S.C. Romtelecom S.A. protestează faţă de măsurile antisociale pe care Guvernul şi Preşedintele Romîniei intenţionează să le ia în detrimentul bugetarilor, şomerilor, pensionarilor şi a tuturor oamenilor care muncesc cinstit în această tară.

Salariaţii din cadrul Romtelecom SA, au serioase motive de îngrijorare referitoare la disponibilizările care au fost făcute si care urmează sa fie făcute, disponibilizări nejustificate si mascate prin plecarea din sistem cu acordul pîrtilor si plata unor salarii compensatorii. Vorbim despre oameni din care majoritatea au peste 40 de ani, vîrsta care atîrna greu pe orice CV de angajare si pentru care statul roman nu poate garanta masuri de protecţie sociala sau de obţinere a unui alt loc de munca prin intermediul instituţiile sale.

Statul român deţine încă 46 % din acţiunile ROMTELECOM SA, dar implicarea în conducerea companiei nu este pe măsura procentului deţinut. Astfel, cei aproximativ 600 angajaţi disponibilizaţi numai luna trecută, au trecut de pe statele de plata ale Romtelecom pe statele de plata ale statului român sau mai rău - au rămas doar cu salariile compensatorii primite. În următoarele luni ii vor urma si alţi angajaţi.

Promisiunea prin care Statul Român prin Ministerul Comunicaţiilor urma să se implice pentru îngheţarea plecărilor din cadrul ROMTELECOM SA, nu a fost respectată.

ROMTELECOM SA, este una dintre puţinele companii româneşti care, în perioadă de criză, a dovedit că poate aduce venituri la bugetul de stat şi care poate fi considerată încă un pilon de bază în relansarea economiei naţionale.

"Domnilor guvernanţi, domnule Preşedinte, vă rugăm renunţaţi la soluţiile injuste şi ineficiente pe care vreţi să le adoptaţi şi să judecaţi cumpătat pentru că va veni o zi cînd o să vă uitaţi în spate şi o să vedeţi ca nu mai aveţi pe cine guverna, pe cine conduce. Iar acea zi, din cîte se vede, nu este departe..." a declarat liderul sindicatului Bogdan Vodă Suceava, Aleodor Nichifor.

00:09
luni, 17 mai 2010

Taguri

Bogdan Voda, Romtelecom, protest, sindicat

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere