Profesorii de la Mihai Eminescu au aruncat monede comisiei de evaluare

În semn de protest şi solidaritate cu greva generală, mai mulţi profesori din cadrul Colegiului Naţional Mihai Eminescu au aruncat cu monede de 5 şi 10 bani în membrii comisiei de evaluare, veniţi din mai multe părţi ale judeţului. Jumătate din şcolile din judeţ sunt în grevă, potrivit unei statistici realizate de IŞJ. Grădiniţele din cadrul Sindicatului Bucovina Rădăuţi încetează greva.

poza
Profesorii de la Mihai Eminescu au aruncat monede comisiei de evaluare

Ieri, mai mulţi profesori din cadrul Colegiului Naţional Mihai Eminescu s-au adunat în faţa liceului, în aşteptarea membrilor comisiei de evaluare şi supraveghere. Iniţial ei i-au aplaudat pentru că au făcut un efort să fie aduşi forţat în comisia de evaluare. Potrivit unor surse din cadrul colegiului, profesorii din comisie nu au predat niciodată la liceu şi nici nu aveau cunoştinţe cu privire la metodologia de evaluare pentru limba engleză/franceză.

Profesorii s-au hotărît să îi răsplătească pe membrii comisiei aruncîndu-le monede, mulţumindu-le că au venit să trădeze greva. Ulterior, cînd a sosit a doua comisie de evaluare, după amiază, profesorii au apărut din nou în faţa liceului, strigînd lozinci împotriva "trădătorilor". Se pare că o membră a comisiei a renunţat la a mai intra în liceu, ulterior fiind lăudată de profesori pentru gestul făcut. După "primirea" colegilor, în faţa liceului au sosit două maşini de poliţie, o dubă de jandarmi şi una de mascaţi cu intenţia de a afla cine a fost atacat.

 

În ce priveşte situaţia desfăşurării bacalaureatului şi a grevei în celelalte licee din municipiu, sindicaliştii, profesorii şi personalul auxiliar din cadrul Colegiului Naţional Petru Rareş au reconfirmat prin vot, în unanimitate, continuarea grevei generale pe termen nelimitat. În comunicatul oficial eliberat astăzi de ei, se mai menţionează faptul că "orice altă aserţiune pe această temă trebuie să o încadraţi şi să o trataţi ca pe o tentativă de manipulare, intoxicare şi dezinformare."

În cadrul Colegiului Naţional Ştefan cel Mare, examenul de bacalaureat a continuat fără evenimente, profesorii vin la ore şi fac parte din comisiile de evaluare şi supraveghere a examenului de bacalaureat. Dan Hristea, directorul adjunct al CN Ştefan cel Mare a declarat că membrii corpului profesoral vor aştepta finalizarea examenul de bacalaureat pentru a nu afecta activitatea elevilor de clasa a XIIa. Ulterior, ei se vor reuni pentru a discuta măsurile ce vor fi luate. Singura formă de protest în cadrul Colegiului este faptul că notele nu sunt trecute în catalog. Potrivit liderului sindical Costan Costică, iniţial membrii corpului profesoral plănuiau să nu participe în comisiile de evaluare, dar datorită anumitor circumstanţe, ei şi-au schimbat hotărîrea.

 

Şi la Liceul de Artă Ciprian Porumbescu, activitatea de evaluare şi examinare a bacalaureatului a decurs în condiţii normale. Potrivit direcţiunii liceului, doar 35% din personalul didactic şi auxiliar sunt în grevă.



16:50
marti, 01 iunie 2010

Taguri

, IPJ, bacalaureat, din oras, greva, monede, profesori, protest

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere