Peste o sută de sindicalişti de la cartel Alfa au pichetat Palatul Administrativ - FOTO

În jur de o sută de poliţişti, pensionari şi angajaţi de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială pentru Protecţia Copilului au protestat luni în faţa Palatului Administrativ.

poza
Peste o sută de sindicalişti de la cartel Alfa au pichetat Palatul Administrativ - FOTO | (f) Bogdan Popescu | Newsme.ro

Mitingul de protest a fost organizat de Cartel Alfa şi sindicaliştii din cadrul Poliţiei, Federaţiei Educaţiei Naţionale şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială pentru Protecţia Copilului, acţiunea fiind desfăşurată într-un interval de două ore.

Sindicaliştii au cerut revenirea la salariile din decembrie 2009, începînd cu 1 ianuarie 2011, grila de salarizare 1:12 şi salariul de bază 1 minim garantat în plata pe economie.

Totodată, ei au protestat împotriva disponibilizărilor, solicitînd stabilirea de programe concrete de investiţii, finanţate corespunzător pentru păstrarea şi crearea de noi locuri de muncă.

Printre revendicările sindicaliştilor s-au numărat opoziţia faţă de modificările din legea pensiilor (cerînd păstrarea vîrstei de pensionare, a categoriilor speciale şi deosebite dar şi a modului de calcul al pensiei) sau din Codul Muncii.

Vasile Anton, preşedintele filialei sucevene a Sindicatului Poliţiştilor şi Personalului Contractual a mai solicitat salariul minim garantat solicitat de sindicalişti de 750 lei, aceştia dorind păstrarea coeficienţilor de ierarhizare, modfiicarea legii inspecţiei muncii, achitarea integrală a drepturilor băneşti de natură salarială restante sau care, în mod abuziv, nu mai sunt în plată.


Poliţiştii au protestat faşă de subfinanţarea poliţiei, reducerile drepturilor salariale, disponibilizările anunţate de conducerea MAI, precum şi de alterarea relaţiilor de muncă din interiorul instituţiei, produse prin abuzuri manageriale.

Poliţiştii sindicalişti solicită cuprinderea, în Legea unică de salarizare, a unor coeficienţi pentru agenţii de poliţie, corespunzători speficului şi riscurilor muncii, în concordanţă cu art. 32 din Codul European de Poliţie. Potrivit acestui articol, personalul de poliţie, trebuie să beneficieze, în calitate de funcţionari, de o gamă de drepturi sociale şi economice, cît mai mare posibil.

"Trebuie să beneficieze în special de dreptul sindical sau de a participa în instanţe; de dreptul de percepere a unei renumeraţii corespunzătoare; de dreptul la o acoperire socială şi de măsuri specifice de protecţie a sănătăţii şi securităţii, ţînînd cont de caracterul particular al muncii poliţiei", stipulează articolul citat mai sus.

Sindicaliştii din cadrul filialei sucevene CNS "Cartel Alfa", sub conducerea preşedintelui Traian Pădureţ, au solicitat renunţarea la disponibilizările abuzive, pe criterii politice, prin stabilirea de programe concrete de investiţii, finanţate corespunzător, pentru păstrarea şi creare de noi locuri de muncă. Ei au mai cerut plăţi compensatorii în caz de disponibilizări, plata orelor suplimentare efectuate şi care nu se pot recupera în timp liber corespunzător.



14:14
luni, 20 septembrie 2010

Taguri

, IPJ, Protectia Copilului Suceava, protest, sindicate

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere