Noul cod fiscal va intra în vigoare la 1 iulie 2010

Lărgirea bazei de impozitare şi creşterea unor taxe sunt două principii după care a fost modificat Codul fiscal, din dorinţa autorităţilor de a aduce mai mulţi bani la buget.

poza
Noul cod fiscal va intra în vigoare la 1 iulie 2010
În noul cod fiscal, tichetele de orice fel, fie ele bonuri de masă, de vacanţă sau tichete cadou vor fi impozitate prin includerea contravalorii lor în veniturile salariale. De la 1 iulie, vor fi impozitate şi plăţile compensatorii sau veniturile obţinute din dobînzi bancare. Impozitele pe locuinţe vor creşte şi ele peste numai cîteva zile. Astfel, impozitul pe clădiri se dublează la 30% pentru prima locuinţă în afara celei trecute în buletin. Pentru cea de-a doua proprietate diferită de cea de domiciliu, impozitul creşte de la 50% la 100%. Pentru cea de-a treia proprietate în afara celei de domiciliu, impozitul creşte de la 75% la 200%.
Mulţumiţi de noul cod fiscal pot fi pariorii şi cei care au afaceri în domeniu, aceasta deoarece cîştigurile din pariuri care nu depăşesc suma de 600 de lei nu vor fi impozitate. Decizia a fost luată după negocieri între autorităţi şi Asociaţia Organizatorilor de Pariuri din România şi Alianţa Confederaţiilor Patronale. Discuţiile au apărut în contextul în care guvernul a intenţionat să elimine pragul de neimpozitare de 600 de lei a cîştigurilor obţinute din jocurile de noroc.

Ministerul Finanţelor spune că, potrivit studiului de impact realizat, efectele asupra mediului de afaceri vor fi nesemnificative, întrucît mare parte dintre aceste măsuri vizează persoanele fizice.
Codul fiscal, modificat prin ordonanţă de urgenţă, va intra în vigoare de la 1 iulie.

23:09
luni, 21 iunie 2010

Taguri

cod fiscal, economie, finante, taxe

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere