IŞJ trebuie să pregătească un program de prevenire a incendiilor în şcoli

În urma videoconferinţei susţinute de către Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, cu inspectorii şcolari generali din ţară şi reprezentanţii Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă pe tema prevenirii şi stingerii incendiilor, dar şi a altor situaţii de urgenţă, inspectoratele trebuie să pregătească un program pe termen lung de prevenire a incendiilor în şcoli.

poza
IŞJ trebuie să pregătească un program de prevenire a incendiilor în şcoli
Inspectoratul Judeţean Suceava va trebui să pună la dispoziţia MECTS, pînă la data de 1 octombrie a.c., un program pe termen lung de prevenire a incendiilor în şcoli.

Astfel, IŞJ trebuie să asigure pregătirea corespunzătoare a tuturor unităţilor şcolare din judeţ, pînă la 15 septembrie a.c., în vederea prevenirii incendiilor.

O altă obligaţie impusă de program este efectuarea de controale, conform dispoziţiilor legale în vigoare, pentru depistarea unor posibile cauze de incendii;

Ultima etapă o reprezintă pregătirea unui plan de prevenţie, pe termen lung, în strînsă colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, plan care să cuprindă exerciţii şi simulări ale unor situaţii de urgenţă în caz de incendiu.

12:04
vineri, 20 august 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere