Inspectoratele Şcolare, în plin proces de reorganizare

Inspectoratele şcolare sunt în plină reorganizare pentru a fi mai apte în a răspunde oportunităţilor şi necesităţilor României.

poza
Inspectoratele Şcolare, în plin proces de reorganizare | (f) Bogdan Popescu | Newsme.ro

Rolul reorganizării inspectoratelor, spune Daniel Funeriu, este important pentru viitorul educaţiei. "Noi am gîndit reorganizarea inspectoratelor astfel încît să minimizăm aparatul administrativ la 10 posturi, împărţite în două departamente: unul pentru descentralizare, reţea şcolară şi resurse umane şi unul pe proces educativ, inspecţie şcolară şi aspecte legate pe educaţie." Metodologia în vigoare va regla numărul de posturi pentru cele două departamente în funcţie numărul de profesori din judeţ.

"În momentul de faţă avem nevoie de o reţea şcolară corect făcută astfel încît să avem învăţămînt simultan cît mai redus şi minimalizarea numărului de şcoli cu număr nefiresc de mic al copiilor."

Daniel Funeriu a mai cerut inspectorilor şcolari să îi  identifice pe cei mai buni profesori astfel încît aceştia să poată deveni mentori, formatori ai celorlalte cadre didactice.

Departamentul de inspecţie şcolară va avea rolul de control al calităţii şi va fi foarte activ pe calitatea procesului de învăţămînt.

18:35
vineri, 27 august 2010

Taguri

Daniel Funeriu, ISJ, inspectorate, reorganizare

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere