Funeriu: Orice ministru este remaniabil din prima zi

Ministrul Daniel Funeriu a vizitat vineri mai multe obiective şcolare din judeţ, alături de inspectorul general Petru Carcalete. Ultima locaţie vizitată de ministrul Educaţiei a fost Şcoala Specială "Sf. Andrei" din Gura Humorului.

Întrebat dacă se consideră remaniabil de la 1 septembrie, Daniel Funeriu a declarat că orice ministru din orice ţară poate fi remaniat din prima zi de mandat. Ne-am concentrat pe organizarea sistemului. El a declarat că profesorii au înţeles măsurile luate de Ministru şi au ales "să se strîngă în jurul elevilor". El a recunoscut că profesorii sunt într-o situaţie foarte dificilă în momentul actual şi a afirmat faptul că ei fac parte din soluţia României şi nu din problema educaţiei. Ministrul educaţiei susţine că din moment ce profesorii nu au blocat sfîrşitul de an şcolar, au ales să nu blocheze viitorul copiilor. "Profesorii sunt alături de elevi. Este de datoria mea să fie alături de profesori. Datoria mea este să creez cel mai bun cadru pentru ca ei să îşi desfăşoare activitatea."

 

Daniel Funeriu a susţinut că în momentul în care starea României va reveni la parametrii normali, profesorii sunt primii care beneficiază de normalitate. "Cu cît vom lua măsurile necesare mai repede, cu atît vom intra în normalitate mai repede. Voi susţine în mod clar ca profesorii să intre în normalitate." În cazul în care va fi remaniat, minstrul Funeriu a declarat că sunt unele procese care sunt ireversibile şi nu pot fi schimbate de un alt minstru: finanţarea pe releuri. <"Nimeni nu va mai îndrăzni să schimbe un sistem funcţional, predictibil, sustenabil cu un sistem de finanţare făcut după ureche. şi faptul că nimeni nu va mai îndrăzni să mai fraudeze sistemul de evaluare.">, încetăţenirea în sistem al unui examen de bacalaureat corect, descentralizarea, curriculum bazat pe competenţe, examene transdisciplinare, administrarea şcolii, modernizarea politicilor de resurse umane în învăţămîntul universitar.

 

În urma discuţiilor purtate cu liderii de sindicat, Daniel Funeriu a primit semnale că începutul anului şcolar va fi în parametri normali.



15:47
vineri, 27 august 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere