Funeriu invită sindicatele la discuţii

Sindicatele din educaţie au anunţat, cu puţin timp în urmă, că pe data de 31 mai angajaţii din învăţămîntul preuniversitar şi superior intră în grevă generală.

Potrivit preşedintelui Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Izvoranu, pînă atunci, cadrele didactice vor organiza mitinguri şi acţiuni de protest la nivel naţional.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a invitat sindicatele din învăţămînt la discuţii începînd de astăzi, pentru a găsi soluţii necesare continuării în bune condiţii a anului şcolar. Ieri, liderii celor patru federaţii sindicale din învăţămînt au decis ca de astăzi să nu mai treacă notele şi calificativele în documentele şcolare oficiale, să nu mai participe la examenele şi evaluările naţionale, iar începînd cu 31 mai, să intre în grevă generală pe termen nelimitat.

Totodată, ei au anunţat participarea la mitingul organizat de confederaţiile sindicale pe 19 mai, precum şi organizarea de mitinguri protestatare la nivelul întregii ţări pe 1 iunie. Ministrul Educaţiei a cerut cadrelor didactice să nu dea curs cererii sindicatelor de a intra în grevă şi să încheie acest an şcolar în condiţii optime.



12:30
joi, 13 mai 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere