Flutur: Tronsonul de cale ferată de la Dorneşti necesita 6 milioane euro

Gheorghe Flutur a declarat că vizita preşedintelui Traian Băsescu reprezintă un stimulent pentru constructorii de aici. El a mai adăugat că sunt foarte mari întîrzieri la tronsonul de cale ferată Suceava-Dorneşti.

Preşedintele Băsescu i-a felicitat pe muncitorii din Dorneşti, declarînd că "vă menţineţi serioşi". El  consideră că gravitatea lucrării de la Dorneşti este asemănătoare cu cea de la Mărăcineni (este vorba de aceeaşi firmă constructoare). El are încrederea că societatea de construcţii va respecta termenul stabilit prin contract şi va finaliza lucrările pe 15 noiembrie. Traian Băsescu a susţinut că nu va veni la inaugurare. "Eu vin ca să fiu convins că se face." El a mai adăugat că, în măsura în care îi va permite timpul, va mai vizita localitatea Dorneşti.

Gheorghe Flutur a menţionat că este o vizită normală în calendarul Preşedintelui şi că poate fi văzută ca un stimulent pentru constructori. "Important este ca oamenii să se ţină de lucru. Avem o problemă cu calea ferată, aici înregistrîndu-se mari întîrzieri. Încă nu au început lucrările de reparaţii pe tronsonul Suceava-Dorneşti. Probabil că undeva la jumătatea lunii octombrie se va drumul la lucrări. Nu înţeleg de ce Ministerul Transporturilor încă nu a găsit o soluţie pentru că este o situaţie de urgenţă. Avem nevoie de vreo 6 milioane de euro pentru rezolvarea acestei probleme. Mai avem poduri distruse şi nişte terasamente de cale ferată foarte puternic afectată între Dărmăneşti şi Suceava, în zona Pătrăuţi.

 

"Calea ferată nu numai că este o prioritate ci o întîrziere. Noi am cerut Ministerului Transportului să pună în funcţiune nu numai drumul ci şi calea ferată cît mai repede" a concluzionat preşedintele CJ Suceava.



15:13
marti, 07 septembrie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere