Fălticeni: accident auto și fugă de la locul incidentului

Vineri, la în jurul orei 18:00, în localitatea Fălticeni, un șofer ce conducea cu permisul suspendat a intrat în coliziune cu un autovehicol ce venea din sens opus în timp ce a efectuat o depășire neregulamentară. Fugind de la locul accidentului, a pus pe altcineva să declare că ar fi fost la volanul autovehicolului.

poza
Fălticeni: accident auto și fugă de la locul incidentului
Faptul că A. Vasile din comuna Mălini avea suspendat permisul de conducere până pe data de 24 Aprilie 2011, nu l-a impiedicat să conducă în continuare. Neșansa lui a venit atunci când s-a angajat într-o depășire deosebit de periculoasă pe un drum în rampă cu linie continuă, acoperit cu mâzgă. Lipsa vizibilității și posibilitatea redusă de frânare a dus la acroșarea unui autovehicol ce venea pe sens opus în mod regulamentar.

Șoferul vinovat de accident a fugit de la locul accidentului și a pus o altă persoană, pe nume R. Vasile de 25 de ani să vină la locul accidentului și să declare că el a fost la volan. Inițial, acesta din urmă a declarat acest lucru, dar a revenit asupra declarației și a spus adevărul polițiștilor.

Accidentul s-a soldat cu rănirea ușoară a unei localnice de 52 de ani, pasageră a celui de-al doilea autoturism.

A. Vasile s-a ales cu dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are permisul de conducere suspendat, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea Poliţiei, vătămare corporală din culpă şi instigare la comiterea infracțiunii de fals în declarații.

15:48
duminica, 06 martie 2011

Taguri

accident, fals, fuga

Autor
Andrei Jităreanu
Gazduit de Administrare Servere