Cursuri de engleză pentru 400 de profesori nefilologi

Programul de formare implementat de IŞJ Suceava poate fi parcurs de către orice cadru didactic nefilolog sau personal didactic auxiliar, motivat să dobândească sau să-şi perfecţioneze cunoştinţele de limbă engleză.

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sălaj implementează în parteneriat cu Inspectoratele Şcolare din judeţele Suceava şi Braşov, proiectul POSDRU/87/1.3/S/ 64125, "Dezvoltarea de competenţe cheie de comunicare în limba engleză pentru personalul didactic din categoria nefilologi în vederea creşterii accesibilităţii informaţiei şi dezvoltării strategiilor educaţionale proprii”. Proiectul a demarat în luna septembrie 2010 şi se derulează pe o perioadă de 30 de luni.

„Activitatea principală a proiectului o reprezintă parcurgerea de către un grup ţinţă format din 1200 cadre didactice din categoria nefilologi (câte 400 pentru fiecare judeţ), a unui program complet de studiu a limbii engleze urmată de sesiuni de examinare pentru accederea la certificări recunoscute internaţional ale cunoştinţelor integrate de limba engleză: Cambridge FCE, Cambridge CAE sau BULATS. Un program complet de formare cuprinde 200 ore şi este structurat astfel: 135 ore de formare directă, 60 ore de activitate pe platforma proiectului, 5 ore de evaluare.Programul va fi acreditat CNFP, astfel încât participanţii vor obţine şi un număr de 50 credite transferabile”, a anunţat inspectorul şcolar general adjunct Vasile Monacu.

Pentru judeţul Suceava, activitatea de formare se va desfăşura în trei centre de formare, acestea fiind în locaţia partenerilor în proiect, respectiv Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, cu un număr de 10 formatori.

Se vor constitui 20 de grupe de formare cu o medie de 20 participanţi pe grupă. Programul de formare se va desfăşura în două serii (câte 10 grupe în fiecare serie), în perioada martie 2011-decembrie 2012.

Avantajele oferite prin proiect participanţilor sunt oportunitatea de parcurgere a unui program complet de studiu a limbii engleze (200 ore), achitarea din fondurile proiectului a programului de limbă engleză şi a taxei de examen pentru certificare, materiale suport pe parcursul programului de formare oferite prin proiect şi obţinerea de către participanţi a unui număr de aproximativ 50 credite transferabile.

„Programul de formare poate fi parcurs de către orice cadru didactic nefilolog sau personal didactic auxiliar, motivat să dobândească sau să-şi perfecţioneze cunoştinţele de limbă engleză, cu condiţia participării la o pretestare pentru identificarea nivelului lingvistic iniţial şi încadrarea în limita locurilor alocate prin proiect”a mai spus Vasile Monacu.

Înscrierile pentru participarea la cursurile de formare se vor face în perioada 8-25 februarie 2011, conform documentelor transmise în şcoli.

După expirarea termenului limită prevăzut pentru înscrieri, se va organiza o pretestare în vederea constituirii grupelor de formare aproximativ omogene ca nivel lingvistic iniţial, la o dată ce urmează a fi comunicată pe adresele de e-mail ale participanţilor. În baza rezultatelor pretestării, echipa de proiect va programa grupele pentru cele două serii în coformitate cu obiectivele proiectului. Rezultatul formării grupelor cât şi alte informaţii despre derularea proiectului vor fi comunicate de asemenea pe adresele de e-mail ale participanţilor.

Pentru prima serie cursurile de formare vor începe în luna martie 2011, în centrele pentru care participanţii au optat, respectând un grafic ce va fi negociat cu participanţii de la începutul cursurilor, pentru toată durata derulării acestora.

10:34
marti, 08 februarie 2011

Taguri

ISJ, cursuri, engleza, profesori nefilologi

Autor
Bogdan Popescu
  • Peste 10.300 de suceveni au fost vaccinați împotriva COVID-19
  • În județul Suceava sunt în evoluție 1.460 de cazuri de Covid-19
  • Două femei au fost rănite după ce mașina s-a răsturnat pe câmp
  • Rata de infectare în municipiul Suceava apropie de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere