Cocriş, ProAnima: Sucevenii nu se implică în problema animalelor abandonate

Ion Lungu a anunţat că Primăria Suceava, în colaborare cu asociaţia PRO ANIMA va demara o nouă campanie de sterilizări gratuite pentru cîinii fără stăpîn. Doiniţia Cocriş, preşedintele asociaţiei PRO ANIMA a declarat pentru newsme.ro că sucevenii ar putea să dea dovadă de mai multă implicare în problema animalelor fără stăpîn.

poza
Cocriş, ProAnima: Sucevenii nu se implică în problema animalelor abandonate | (f) Bogdan Popescu | Newsme.ro

Perioada de desfăşurare a campaniei este de 13-24 septembrie, locaţia fiind stabilită în fosta cantină CET Suceava. Preşedintele asociaţiei PRO ANIMA, Doiniţa Cocriş a declarat că în ultima campanie au fost sterilizaţi aproximativ 100 de animale fără stăpîn. Ea a reclamat faptul că sucevenii nu se prea implică social în rezolvarea problemei cîinilor comunitari şi aşteaptă cu mîinile în sîn ca altcineva să le rezolve problema.

 

Această declaraţie vine în urma diferitelor reclamaţii primite la Primăria Suceava din partea asociaţiilor de proprietari care se simt deranjate de prezenţa cîinilor comunitari care fie sunt agresivi, fie deranjează liniştea publică. "Tot timpul cade vina pe noi [n.red. Pro Anima şi Primăria] că nu facem nimic în privinţa animalelor părăsite."

 

Doiniţa Cocriş a declarat că "este foarte dificil să depistăm persoanele care părăsesc animalele. De regulă, cei care lasă animalele în stradă sunt oameni care le aduc de la ţară pentru a scăpa de ele, sau nu le mai pot întreţine." Ea consideră că sucevenii ar putea da dovadă de spirit civic prin faptul că reclamă nu problema în sine - cîinele din cartier - ci pe cel care cauzează acea problemă - proprietarul animalului. E uşor să reclami la Primărie şi să aştepţi să vină altcineva să ridice cîinele. Abandonul animalelor de companie se pedepseşte prin lege! În anumite situaţii, cel care abandonează animalul de companie va fi observat de cineva şi, eventual, reclamat."

 

"Multă lume spune că deşi au venit fonduri, campaniile de sterilizări nu ajută la stoparea înmulţirii cîinilor comunitari. Cred că dacă nu s-ar fi organizat campaniile de sterilizări gratuite de-a lungul anilor, situaţia ar fi scăpat de sub control. Oricum, în ritmul acesta, riscăm - ca şi în cazul rromilor - să ajungem pe prima pagină a ziarelor internaţionale pentru cruzimea faţă de animale", a concluzionat preşedintele asociaţiei PRO ANIMA, Doiniţa Cocriş



14:10
miercuri, 08 septembrie 2010
Autor
Bogdan Popescu
  • Asociația Institutul Bucovina și partenerii locali dezbat necesitatea schimbărilor în domeniul uceniciei
  • 24 de persoane, dintre care 19 copii, au fost implicate intr-un accident la Arbore
  • APAH-RO: ”Testarea și accesul la tratament în cazul hepatitelor virale au fost puternic afectate de pandemia COVID-19”
  • In ultimele 24 de ore au fost confirmate 78 noi infecții cu SARS-CoV-2 in judet
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere