A.S.U.S. invită studenţii suceveni la grevă japoneză

Membrii Asociaţiei Studenţilor din Universitatea Suceava se declară nemulţumiţi de posibilele măsuri din Legea Educaţiei ce ar putea să le pericliteze statutul. Prin urmare, ei vor organiza marţi o grevă japoneză.

În mesajul transmis multor studenţi suceveni, pe căi electronice, membrii ASUS (asociaţia cu cel mai mare număr de studenţi din cadrul Universităţii) declară că s-a reuşit introducerea în proiectul de lege a amendamentelor care asigură burse, subvenţii pentru cămin şi cantină şi pentru transportul în comun. Dar legea nu este în vigoare încă iar, după spusele lor, anumite drepturi fundamentale (precum subvenţiie) pot fi ignorate sau tăiate printr-o ordonanţă de urgenţă dată de Guvern.

Membrii A.S.U.S. sunt îngrijoraţi şi de faptul că au început deja să circule o serie de variante cu posibilele tăieri bugetare care privesc studenţi dar de abia miercuri vor apărea declaraţii oficiale din partea Guvernului.

A.S.U.S. şi studenţii care simpatizează cu această cauză organizează mîine o grevă japoneză. Ei vor purta banderole albe la braţ pentru a protesta împotriva reducerii burselor, subvenţiilor de cazare în cămine şi pentru transportul în comun.



11:48
luni, 24 mai 2010

Taguri

Universitatea Stefan cel Mare Suceava, din oras, greva japoneza, protest, studenti

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere