Animale şi maşini străine cumpărate cu bani falşi

Începînd cu luna iunie 2010, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Rădăuţi, desfăşoară cercetări cu privire la punerea în circulaţie a mai multor bancnote contrafăcute de 100 euro.

Trei bărbaţi din judeţul Suceava au achiziţionat mai multe animale şi autoturisme, neînmatriculate în România, achitînd contravaloarea acestora cu astfel de bancnote.

La data de 23.06.2010, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, sub coordonarea procurorului, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă al I.P.J. Suceava şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava au executat o acţiune, ocazie cu care au efectuat 6 percheziţii domiciliare şi au pus în executare 6 mandate de aducere.

În timpul efectuării pecheziţiei, la domiciliul unuia dintre suspecţi au fost identificate printre altele şi patru autoturisme înmatriculate în Marea Britanie, pentru care acesta nu a putut prezenta documente legale de proprietate, a căror fotografii le anexăm.

Trei dintre suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore în ziua de 23.06.2010, ulterior împotriva acestora dispunîndu-se măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu. La judecarea recursului, în data de 28.06.2010, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatului P. Ilie, la domiciliul căruia s-au identificat cele 4 autoturisme.

Pentru stabilirea provenienţei acestor autoturisme, rugăm eventualele persoane care le-au vîndut, să verifice sumele de bani încasate în schimbul acestora şi să ne contacteze în situaţia în care există suspiciuni cu privire la autenticitatea lor. Totodată, rugăm orice persoană care poate furniza relaţii cu privire la aceste autoturisme să contacteze lucrătorii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava.

Pentru evitarea unor situaţii neplăcute, îndrumăm persoanele fizice să  efectueze schimburi valutare prin intermediul unităţilor bancare şi caselor de chimb valutar.

15:56
vineri, 09 iulie 2010

Taguri

IPJ, animale, autoturisme, bancnote, din oras, fals

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere